Vraćen na posao nastavnik koji je objavio fotografiju sa učenicima uz opis "Srpčići moji": Ali će ipak biti kažnjen!

22.02.2022

11:05

0

"Nije bilo osnova za primenu teže disciplinske mere u ovom slučaju, jer protiv njega nije bilo pritužbi ni od učenika niti od roditelja", istakla je direktorka škole Suzana Marić.

Vraćen na posao nastavnik koji je objavio fotografiju sa učenicima uz opis "Srpčići moji": Ali će ipak biti kažnjen!
Screenshot_1 - Copyright Printscreen / Instagram

Posle desetodnevne suspenzije zbog objavljivanja zajedničke fotografije sa nekoliko svojih učenika, koje je potpisao sa “Srpčići moji”, a kojima nije zatamnio lica na društvenoj mreži Instagram , odlukom školske disciplinske komisije, nastavnik hemije iz novosadske OŠ “Branko Radičević” Miloš Stojnić je vraćen na posao.

Komisija na čijem je čelu direktorka škole Suzana Marić, donela je ovakvu odluku nakon saslušanih izjava nastavnika Stojnića, učenika sa “sporne” fotografije i njihovog razrednog starešine.

– Doneli smo rešenje na osnovu kojeg će kolega Stojnić biti vraćen na posao. Nije bilo osnova za primenu teže disciplinske mere u ovom slučaju, jer protiv njega nije bilo pritužbi ni od učenika niti od roditelja – istakla je direktorka.

Zbog nepoštovanja osnovnih pravila o objavljivanju fotografija dece, novosadskom nastavniku će biti umanjena mesečna zarada za 20 odsto.

Naime, nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan  je zbog fotografije na kojoj se slikao sa đacima kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podelio na Instagramu uz natpis "Srpčići moji".

Printscreen Instagram Bunt Kosmet
 

Nakon toga došlo je do reakcije pojedinih roditelja i javnosti na društvenim mrežama.  Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića, a Ministarstvo prosvete je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati. 

Međutim, u međuvremenu su se javili roditelje dece koja pohađaju navedenu školu i izneli drugu stranu priče.

Roditelj devojčice koja pohađa OŠ "Branko Radičević" je ispričao je kako su deca pokrenula peticiju da se zaštiti Srojnić koga nazivaju - "omiljenim nastavnikom". 

Takođe, sva deca sa sporne fotografije su po njegovim saznanjima potpisala izjavu sa dve stavke u kojima se kaže:

- Hteli smo zajedničku sliku sa nastavnikom hemije

- u mojoj grupi niko se nije osećao loše

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nsuživo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike