Učenici pokrenuli peticiju za odbranu omiljenog nastavnika suspendovanog zbog fotke sa natpisom "Srpčići moji"

10.02.2022

15:39

1

Deca su pokrenula peticiju da ga zaštite od tvrdnje samo jedne "uznemirene" majke da ih je on navodno naterao

Učenici pokrenuli peticiju za odbranu omiljenog nastavnika suspendovanog zbog fotke sa natpisom "Srpčići moji"
Screenshot_1 - Copyright Printscreen / Instagram

Vest o suspenziji nastavnika koji je na "Instagramu" postavio sliku sa svojim učenicima uz komentar "Srpčići moji" i podignuta tri prsta, sada dobija drugačiji smer - đaci su stali na njegovu stranu i sada žele da ga zaštite.

Naime, nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je zbog fotografije na kojoj se slikao sa đacima kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podelio na Instagramu uz natpis "Srpčići moji".

Nakon toga došlo je do reakcije pojedinih roditelja i javnosti na društvenim mrežama. 

Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića, a Ministarstvo prosvete je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati. 

Međutim, novosadskom "Nportalu" javili su se roditelje dece koja pohađaju navedenu školu i izneli drugu stranu priče.

Roditelj devojčice koja pohađa OŠ "Branko Radičević" je ispričao je portalu kako su deca pokrenula peticiju da se zaštiti Srojnić koga nazivaju - "omiljenim nastavnikom". 

Takođe, sva deca sa sporne fotografije su po njegovim saznanjima potpisala izjavu sa dve stavke u kojima se kaže:

- Hteli smo zajedničku sliku sa nastavnikom hemije

- u mojoj grupi niko se nije osećao loše

Profimedia
Ilustracija

 

Čitateljka portala je navela da je čitavu priču pokrenula, zapravo, jedna majka.

- Moja ćerka ide u istu školu i on im je tamo omiljeni nastavnik i deca su pokrenula peticiju da ga zaštite od tvrdnje samo jedne "uznemirene" majke da ih je on navodno naterao - navodi ova žena.

Ona dodaje i kako deca ističu da ih niko nije naterao i čude se šta je sporno u komentaru "Srpčići moji", postavljajući ironično pitanje "nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji". 

- Inače deca su sjajna. Setili su se da su na početku godine potpisali saglasnost da smeju da se fotografišu i da ih nastavnici fotografišu ako je to u interesu škole i školskih aktivnosti - ističe čitalac "Nportala" koji je zamolio da mu se ne objavljuje ime.

Redakcija 24sedam juče je u Ministarstvu prosvete još jednom dobila potvrdu da je škola pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnika hemije u cilju utvrđivanja njegove odgovornosti. 

- Ovim povodom, školi i Ministarstvu nisu upućene pritužbe od strane učenika i roditelja učenika koji su na slici. Škola će u narednom periodu pojačati preventivne aktivnosti u radu sa učenicima i nastavnicima u cilju negovanja interkulturalnosti i prevencije rizičnih oblika ponašanja na internetu i zloupotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija - rekli su iz ministarstva, dok se iz škole nisu oglašavali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike