SPC saopštila o čemu su razgovarali patrijarh Porfirije i specijalni britanski izaslanik ser Stjuart Pič

09.02.2022

18:29

0

Autor: 24sedam

"Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg i stoga smo uvek spremni na dijalog"

SPC saopštila o čemu su razgovarali patrijarh Porfirije i specijalni britanski izaslanik ser Stjuart Pič
Printscreen/Twitter/Vlada Republike Srpske

Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg i stoga smo uvek spremni na dijalog, poručio je patrijarh srpski Porfirije u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom.

Patrijarh Porfirije i Stjuart Pič razgovarali su o situaciji u Srbiji i regionu. Iskazali su obostranu podršku dijalogu između crkava i verskih zajednica, ali i između svih ostalih političkih i društvenih struktura, navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg i stoga smo uvek spremni na dijalog, poručio je patrijarh Porfirije.

Podsetio je, navodi se u saopštenju, da svestrani razvoj srpsko-britanskih odnosa posebno učvršćuje srdačan odnos koji tradicionalno postoji između SPC i Anglikanske crkve.

Prijemu u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu prisustvovali su ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, politički savetnik u Ambasadi Velike Britanije u Beogradu Srđan Gligorijević i šef kabineta patrijarha episkop marčanski Sava, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti