Predsednik Vučić sa britanskim izaslanikom: Srbija za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja

08.02.2022

09:27 >> 11:28

0

Stjuart Pič je u decembru prošle godine imenovan za izaslanika za Balkan

Predsednik Vučić sa britanskim izaslanikom: Srbija za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja
Vucic Pic Instagram buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom.

Kako se navodi na zvaničnom Instagram profilu predsednika, razgovarali su o situaciji u regionu i budućoj saradnji s ciljem izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
Stjuart Pič

 

Stjuart Pič koji je u decembru prošle godine imenovan za izaslanika za Balkan, istakao je da će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci dijalogu Beograda i Prištine, te da njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba predsednika.

 

 

Vučić je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.

U tom kontekstu, predsednik je izrazio očekivanje da će Pič, svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu, dati pun doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga.

 

 

Vučić je istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja, navodi se u saopštenju.

On je rekao da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative „Otvoreni Balkan“ koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike