Poznat termin kad zaseda krizni štab! Da li će kovid propusnice da važe ceo dan?

27.12.2021

17:58

0

Domaći stručnjaci pomno prate korona brojke na dnevnom nivou

Poznat termin kad zaseda krizni štab! Da li će kovid propusnice da važe ceo dan?
krizni stab omnikron - Copyright ATA Images/Antonio Ahel/Pixabay

Nova sednica kriznog štaba je zakazana za utorak 28. decembar u 16 časova, a jedna od glavnih tema biće omikron, novi soj korona virusa koji je stigao u Srbiju, a uveliko hara Evropom i svetom. Zbog njega su mnoge zemlje već uvele restriktivnije mere i zatvaranja.

Epidemiolozi pomno prate korona brojke na dnevnom nivou, i ukoliko omikron počne da divlja i u Srbiji, sva je prilika da ćemo uoči dočeka Nove godine dočekati i restriktivne mere!

Član kriznog štaba, prof. dr Branislav Tiodorović, rekao je nedavno za RTS da je struka jedinstvenog stava da se moraju primeniti restriktivnije mere i da kovid propusnice traju 24 sata.

On je kazao i da postojeće mere poput nošenja maski, rastojanja, pranja ruku, nikada nisu ukinute ni u Srbiji ni u svetu.

- Moraćemo se truditi da preporučujemo da svi koji budu u zatvorenom prostoru, ali i na trgovima, da i te osobe koriste maske jer će biti u velikoj gužvi, to je važna preventiva. Ovo je trenutak, pošto je mirnija situacija, za vakcinaciju, to je jedini izlaz - istakao je prof. dr Tiodorović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike