Profesionalno osposovljavanje Vojske Srbije! U toku obuka na oklopnom borbenom vozilu „lazar 3“

27.12.2021

18:21

0

U okviru obučavanja, pripadnici Vojske Srbije unapređuju i ranije stečena znanja o sistemima i podsistemima vozila, naoružanju i održavanju ovog borbenog sredstva

Profesionalno osposovljavanje Vojske Srbije! U toku obuka na oklopnom borbenom vozilu „lazar 3“
Printscreen/Youtube, RTS SAT - Zvanični kanal

U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ u toku je obuka pripadnika Vojske Srbije na oklopnim borbenim vozilima točkašima „lazar 3“, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.


Reč je o osposobljavanju profesionalnog sastava pešadijskih bataljona za izvršavanje borbenih zadataka uz upotrebu ovog savremenog oklopnog vozila, a težište je na uvežbavanju borbenih radnji i postupaka u izvođenju napadnih operacija.

U okviru obučavanja, pripadnici Vojske Srbije unapređuju i ranije stečena znanja o sistemima i podsistemima vozila, naoružanju i održavanju ovog borbenog sredstva.

Oklopno borbeno vozilo točkaš „lazar 3“ nalazi se u naoružanju Vojske Srbije od 2019. godine.

Namenjeno je za izvršavanje borbenih zadataka pešadijskih jedinica u svim zemljišnim i vremenskim uslovima, a njegova pouzdanost i efikasnost su potvrđeni tokom eksploatacije u jedinicama Vojske Srbije i na brojnim taktičkim vežbama, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug