Kuvarima nude i 2.000 funti samo za prijavu za posao!

12.12.2021

09:26

0

Direktor Galete Stiven Vibli kaže da glavnom pekaru nudi bonus od 1.000 funti za prijavu, uz platu do 40.000 funti

Kuvarima nude i 2.000 funti samo za prijavu za posao!
kuvar restoran - Copyright Pixabay

Zbog nedostatka kvalifikovanih radnika vlasnici restorana u Velikoj Britaniji primorani su da uz platu ponude i nagradu od 1.000 funti samo da bi privoleli kuvare i drugo kuhinjsko osoblje da se prijave za posao, piše "Gardijan."

Mala preduzeća kao što su Angie`s i D Grande, oba restorana u zapadnom delu Londona, Hotel Coniston i pekara Galeta u istočnom Londonu, nude naknade za prijavu na posao između 500 i 1.000 funti. Veći rivali nude još više. U Hari`s Baru ili lancu bistroa Cote bonus je i do 2.000 funti.

Direktor Galete Stiven Vibli kaže da glavnom pekaru nudi bonus od 1.000 funti za prijavu, uz platu do 40.000 funti, dok za neke druge pozicije u kompaniji, na primer vozače, nude bonuse od 500 funti.

Vlasnica restorana Angie’s Endži Stil glavnom kuvaru nudi bonus od 1.000 funti, ali da su se uprkos tome, kako kaže, za posao prijavila svega dva kandidata, od kojih nijedan nije došao na razgovor.

Pexels/ Yente van Eynde
 

 

Od šest kuvara koliko ih radi kod nje trojica planiraju da napuste posao, a ukoliko ne nađe zamene, Stil će morati da razmišlja o tome da zatvori restoran dva dana u nedelji.

- Pre dve godine, kada kuvar ode, damo oglas i stigne četiri ili pet biografija i već sledećeg dana bismo posle probi imali radnika. Sada se niko ne prijavljuje i to je prilično neobično - kaže Stil.

Ona napominje da su Brexit i pandemija imali ogroman uticaj na ugostiteljsku industriju jer se osoblje koje je do sada radilo vraća kući, u zemlje iz kojih su došli, što vlasnike u Velikoj Britaniji ostavlja bez radnika.

Sajt za traženje posla Indeed, piše Gardijan, saopštio je da se u manje od jedan odsto oglasa za posao u ugostiteljstvu trenutno pominje naknada za prijavu, ali da je broj postova u industriji koji nude takav bonus porastao čak pet puta od kraja maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike