Hoće li se i u Srbiji plaćati rad na praksi: Za prve korake u poslu 200 evra mesečno

09.12.2021

10:19

0

Ministarstvo za rad objavilo je Nacrt zakona o radnoj praksi, koji propisuje pravo na naknadu za obavljanje prakse u iznosu od najmanje dve trećine minimalne zarade

Hoće li se i u Srbiji plaćati rad na praksi: Za prve korake u poslu 200 evra mesečno
Profimedia

Sve je izglednije da će se i u Srbiji plaćati rad koji se obavlja na stručnoj praksi, a za koji je dosad bila samo simbolična novčana nadoknada ili je, čak, nije ni bilo.

Ministarstvo za rad objavilo je Nacrt zakona o radnoj praksi, koji predviđa
da naknadu za obavljanje prakse bude najmanje dve trećine minimalne zarade, uvećane za pripadajuće doprinose i porez, piše Nova ekonomija.
To je, prema uvećanom minimalcu od Nove godine, oko 23.600 dinara, odnosno oko 200 evra.

Javna rasprava o tom dokumentu traje do 23. decembra.

Praktikant će, kako je predloženo, uz fer nadoknadu imati i prava iz obaveznog penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Nezaposlenost mladih ozbiljan problem

U Srbiji je stopa nezaposlenosti mladih, na koje se uglavnom odnosi praksa, veoma veliki problem društva sada a biće još veći kada vremenom počne da izostaje njihov doprinos penzijskom i zdravstvenom sistemu.

U dobu od 15 do 24 godine stopa nezaposlenosti je drastično veća od opšte stope. U 2020. godine je stopa nezaposlenosti mladih iznosila 26,6 odsto, dok je stopa zaposlenosti bila 20,8 odsto, piše u obrazloženju Nacrta zakona o radnoj praksi.

Novi zakon urediće radno angažovanje ograničenog trajanja koje organizuje poslodavac, a koje praktikantu omogućava da stekne praktično iskustvo, specifična znanja i odgovarajuće veštine u određenom zanimanju.

Urediće se i način sticanja praktičnog iskustva, specifičnih znanja i odgovarajućih veština kroz radnu praksu, ali i prava, obaveze i odgovornosti i poslodavca i praktikanta.

U Nacrtu zakona je definisano da je praktikant fizičko lice do 30 godina života koje obavlja radnu praksu kod poslodavca kako bi stekao praktično iskustvo, specifična znanja i odgovarajuće veština za rad u određenom zanimanju.

Predlaže se da lice mlađe od 18 godina može da bude angažovano kao praktikant samo na osnovu nalaza nadležnog zdravstvenog organa kojim se utvrđuje da je sposobno za obavljanje radne prakse i da obavljanje radne prakse nije štetno za njegovo zdravlje.

Radnu praksu može da obavlja nezaposlena osoba koja ima najmanje 15 godina i koja je stekla najmanje osnovno obrazovanje, a nije stekla radno iskustvo u zanimanju za koje obavlja radnu praksu, a nezavisno od toga da li je prijavljena na evidenciju nezaposlenih, navodi se u Nacrtu zakona o radnoj praksi.

Dualno obrazovanje ostaje neplaćeno

Praktična nastava i profesionalna praksa koja se ostvaruje kod poslodavca ili kombinovano delom u srednjoj školi, a delom kod poslodavca ne smatra se radnom praksom.

Radnom praksom se neće smatrati ni učenje kroz rad kod poslodavca, koje je deo srednjeg stručnog obrazovanja i vaspitanja, kao ni studentska praksa koju visokoškolska ustanova organizuje u okviru osnovnih i master studija.

U radnu praksu neće spadati ni pripravnički staž, volontiranje, ni učenje kroz rad kod poslodavca koje je deo modela realizacije nastave na studijskim programima u visokom obrazovanju.

Praktikant radnu praksu može da obavlja tokom prvih devet meseci od završetka školovanja.

Radno vreme praktikanta ne može da bude duže od 40 sati nedeljno, a poslodavac ne sme da zahteva da praktikant obavlja radne zadatke koji nisu predviđeni planom obavljanja radne prakse i za koje nije zaključen ugovor o radnoj praksi.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi