Petar Matić objedinio šoping carstvo: MPC Propertis kupio Delta Siti

02.12.2021

11:48

0

Kompanija „MPC Properties“, jedan od regionalnih lidera u izgradnji i upravljanju nekretninama, objavila je da je kupila beogradski Delta siti šoping centar

Petar Matić objedinio šoping carstvo: MPC Propertis kupio Delta Siti
tc delta zgrada 070920 (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Time je ovaj popularni centar otvoren 2007. godine, pridodat portfoliju „MPC-a“ u kojem je suvlasnik biznismen Petar Matić. Taj skup sada u Beogadu čine Ušće šoping centar, Beo šoping centar, Merkator centar Beograd i Imo autlet centar, navedeno je u saopštenju kompanije.

Pored navedenih ritejl objekata, kompanija poseduje i portfolio poslovnih zgrada, među kojima su dve kule Ušće, zatim Navigator biznis kompleks, TLD Belgrade i Plaza Prima.

Prvi veliki i najpoznatiji šoping mol na Novom Beogradu, do 2016. je držao srpski "Delta Holding“, pa je u međuvremenu imao za vlasnika južnoafrički "Hiprop investment“, pa (prema nekim navodima medija) "NEPI Rokastl“, registrovan u ofšor zoni britanskog Ostrva Man.

Petar Matić je „siva eminencija“ srpskog ritejla i nekretnina. Bio je i vlasnik lanca “Šopi ritejl park“ u beogradskoj Borči, Smederevu i Subotici ali ih je prodao austrijskoj grupi "Imofinanc“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike