Prodali obveznice u Izraelu da bi finansirali šoping molove u Srbiji

21.10.2021

11:44

0

„BIG Šoping centers“, kontrolni akcionar vlasnika nekoliko srpskih tržnih centara „BIG CEE grupe“, obezbedio je paket finansija na izraelskom tržištu novca

Prodali obveznice u Izraelu da bi finansirali šoping molove u Srbiji
Copyright Pixabay

„BIG Šoping centers“ uspešno je obezbedio 55 miliona evra kroz emisiju obveznica na izraelskoj berzi hartija od vrednosti, a kojima će se refinansirati tržnih centri u Srbiji.

Ova kompanija je, preko „BIG CEE grupe“, između ostalih vlasnik tržnih centara „BIG“ u Kruševcu, „BIG Fešen autlet“ u Inđiji.

Navedeno je u saopštenju da obveznice imaju ponderisanu prosečnu ročnost od 6,6 godina - do oktobara 2029 i da nisu povezane sa bilo kojim indeksom. Obveznice nose efektivnu godišnju kamatnu stopu od 1,495 odsto, sa LTV raciom od 70 odsto.

Obveznice su plasirane uglavnom vodećim institucionalnim izraelskim fondovima nakon što je potražnja za obveznicama na aukciji iznosila preko 267 miliona evra.

Iz kompanije objašnjavaju da je potražnja za BIG obveznicama za skoro pet puta premašila iznos koji je firma na kraju odlučio da ovim putem obezbedi.

„BIG Gropa“ namerava da upotrebi sredstva prikupljena putem ove emisije za dalju ekspanziju u Srbiji i regionu Balkana.

- Veoma smo ponosni zbog poverenja koje je izraelsko tržište iskazalo prema našim izuzetnim nepokretnostima u Srbiji, što se vidi kroz odličnu realizaciju sredstava koja je prikupila Grupa - rekao je finansijski direktor „BIG CEE Srbija“, Alon Bargiora.

„BIG CEE Grupa“ je jedan od vodećih investitora u maloprodajne objekte, sa portfolijom od devet šoping centara u Srbiji i četiri dodatna stambena, poslovna i logistička projekta, piše u saopštenju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike