Plaćena praksa: Ko može da karijeru započne u Neltu

28.05.2024

09:56

0

Autor: R.B.

U poznatoj srpskoj prehrambenoj i logistička kompaniji traje prijava za stipendijski program

Plaćena praksa: Ko može da karijeru započne u Neltu
Multimodalni logistički centar - Copyright Promo: Nelt

Prijave za ovogodišnji stipendijski program za talente kompanije „Nelt“, pod nazivom „Dobar start“, su počele i trajaće do 20. juna, saopšteno je iz ove firme.

Ovaj program ušao je u svoju desetu godinu i u njemu studenti završnih godina, diplomci, apsolventima i studentima master studija imaju priliku da svoju profesionalnu karijeru i razvoj poslovnih veština započnu u jednom od sektora vodeće kompanije u domenu distribucije i logistike u regionu: strategije, prodaje, IT-a, finansija i logistike, a od ove godine i u okviru sektora farmacije i ljudskih resursa.

Za praksu je otvoreno ukupno 25 pozicija a polaznici će u njoj proći kroz brojne radionice, obuke, treninge, projekte i praktičan rad sa mentorima i njihovu podršku, dobijaju sveobuhvatan uvid u funkcionisanje svog sektora, ali i svih delova jednog velikog sistema.

– Cilj nam je da damo podršku mladim ljudima na startu njihove karijere, i pružimo im priliku da svoje prve profesionalne korake naprave u kompaniji koja već 30 godina uspešno posluje na brojnim tržištima. Tokom devet  godina, sjajni studenti su prošli kroz ovaj sveobuhvatni i veoma pažljivo osmišljen program. Oko 95 odsto polaznika programa je ostalo da radi kod nas nakon završene prakse i na to smo veoma ponosni. To pokazuje i njihovu i našu posvećenost, motivisanost i predanost da se razvijaju i pripreme za sve ono što dalje dolazi. Radujemo se novoj generaciji polaznika, svežoj energiji koju će doneti i spremni smo da im pokažemo šta sve mogu postići i postati – kaže Marija Ilić, supervizor za privlačenje i selekciju kadrova kompanije Nelt.

Od ove godine, program Dobar start biće dostupan i na tržištu Bosne i Hercegovine u sektorima prodaje, finansija i logistike.

Kako se prijaviti?

Program traje šest meseci, uz radnu nedelju od 20 sati. Između ostalog, polaznici dobijaju finansijsku nadoknadu za svoj rad, uz mogućnost rada od kuće i fleksibilnog radnog vremena i organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada.

Proces selekcije ima nekoliko faza. Prvi krug je prijava na konkurs putem sajta Dobar start. Uz slanje biografije, polaznici se pozivaju na online testiranje, test ličnosti i test motivacije. Kandidati koji su prošli u drugi krug pozivaju se na intervju sa HR-om, dok ih u trećem čeka učešće u grupnoj vežbi, zajedno sa drugim kandidatima, što služi kao dodatni uvid u veštine i kompetencije. Finalni, četvrti, korak u procesu selekcije je dubinski intervju na kom kandidati upoznaju svog potencijalnog mentora i dobijaju više informacija o budućem timu, planu prakse i svog razvoja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike