"Er Srbija" organizuje plaćenu letnju praksu za studente četvrte godine

20.05.2024

11:10

0

Prijave su otvorene do 4. juna ove godine

"Er Srbija" organizuje plaćenu letnju praksu za studente četvrte godine
Copyright 24sedam/Promo/Er Srbija

"Er Srbija" pokreće program plaćene letnje prakse za studente četvrte godine, master studija, kao i one koji su diplomirali u proteklih šest meseci, saopštila je danas ta kompanija. 

Tokom dva meseca trajanja prakse, izabrani studenti iz oblasti saobraćaja, mašinstva, ekonomije, prava, organizacionih nauka, bezbednosti i drugih srodnih fakulteta, biće u prilici da usavrše znanja stečena tokom dosadašnjih studija i da od stručnjaka zaposlenih u "Er Srbiji" nauče nove veštine neophodne za struku. 

Program počinje 1. jula

Kandidati zainteresovani za plaćenu letnju praksu u avio-kompaniji prijave mogu da podnesu putem veb sajta kompanije do 4. juna ove godine, a program počinje 1. jula i završava se 30. avgusta.

Direktorka za ljudske resurse "Er Srbije" Milica Netković izjavila je da u Srbiji postoji značajan broj visoko-obrazovnih ustanova koje školuju one profile koji su potrebni u avio-industriji.

"U želji da studentima završnih godina fakulteta i pre formalnog okončanja studija pokažemo kako izgleda svakodnevni rad u "Er Srbiji", odlučili smo da pokrenemo program plaćene prakse", rekla je Netković.

"Take off"

Ona je navela da učesnici "Er Srbijinog" programa plaćene letnje prakse simbolično nazvanog "Take off" će tokom jula i avgusta svoja znanja i veštine moći da nadograđuju u različitim organizacionim celinama srpske nacionalne avio-kompanije, među kojima su Letačka operativa, Trening za letačku operativu, Zemaljsko opsluživanje, Tehnika, Bezbednost i usklađenost, Aviation Security, Komercijala i strategija, Pravni poslovi, Finansije, Ljudski resursi, Odnosi sa državnim organima i organizacijama, i drugi. 

"Na taj način dobijaju priliku da tokom dva letnja meseca rade u nacionalnoj avio-kompaniji i usavršavaju stručne kompetencije, za šta će ujedno biti i plaćeni", istakla je ona.

Twitter/AirSerbia
 

 

Netkovićeva je navela da je moto njihove letnje prakse "radi i zaradi", kao i da zbog toga pozivaju studente da se upoznaju sa uslovima prakse i već danas prijave. 

"Obećavamo im dva dinamična meseca tokom kojih će se bolje upoznati sa svetom avijacije, steći važna iskustva i nezaboravne uspomene", potvrdila je direktorka za ljudske resurse "Er Srbije".

Više informacija o programu plaćene letnje prakse "Er Srbije" pronađite na veb-sajta kompanije, a prijave su otvorene do 4. juna ove godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike