„Er Srbija“ na liniji za Čikago prevezla 40.000 putnika

17.05.2024

11:01

0

Autor: G.M.Š.

Za godinu dana nakon povratka linije za SAD, srpski nacionalni avio-prevoznik prevezao i 750 tona robe

„Er Srbija“ na liniji za Čikago prevezla 40.000 putnika
Er Srbija - Mihajlo Pupin - Copyright Promo: Er Srbija

Za godinu dana, koliko je prošlo od vraćanja direktne avio-linije između Beograda i Čikaga, „Er Srbija“ je na ovoj ruti prevezla više od 40.000 putnika i skoro 750 tona robe, saopšteno je danas iz kompanije.

Kapacitet i popunjenost letova

S obzirom na to da se za letove do Čikaga koriste avioni „erbas A330-200“ iz dugolinijske flote, kapaciteta 257 sedišta, a letelo se tri puta nedeljno (u jednom smeru), to bi značilo da je kapacitet bio popunjen sa 47 odsto.

„Er Srbija“ je navela da će i tokom aktuelne letnje sezone, letovi na ovoj ruti biti obavljani tri puta nedeljno, i to ponedeljkom, sredom i subotom.

Izjava Džordža Petkovića

Regionalni direktor za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković je povodom prve godišnjice ocenio da je uspostavljanje direktne avio-linije između Beograda i Čikaga predstavljalo veoma važan korak u razvoju i unapređenju usluga „Er Srbije“.

– Nakon pauze duge više od tri decenije, bili smo u prilici da obradujemo putnike i omogućimo im da lakše stignu do svojih najmilijih koji žive u širem regionu Balkana. Veliki broj prevezenih putnika govori u prilog tome da je direktna avio-linija između Beograda i Čikaga bila i te kako potrebna – rekao je on.

Kulturno-ekonomska razmena

Petković je dodao da je ova linija doprinela i boljoj kulturno-ekonomskoj razmeni između Srbije i Severne Amerike i izneo uverenje da će se tražnja za ovim letovima u godinama pred nama samo povećavati, a da će „Er Srbija“ uraditi sve što je u njenoj moći da na nju adekvatno odgovori.

Pored linije za Čikago, „Er Srbija“ ima i redovnu direktnu liniju iz Beograda do Njujorka, gde tokom letnje sezone nacionalna avio-kompanija leti svakog dana.

Na toj ruti, kao i na letovima do Čikaga, lete „erbasi A330-200“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike