U maju i druga linija za SAD: Za let do Čikaga karte već u prodaji

17.11.2022

09:51

0

Autor: 24sedam

Srpska nacionalna aviokompanija najavljuje uspostavljanje drugog redovnog leta za SAD

U maju i druga linija za SAD: Za let do Čikaga karte već u prodaji
Er Srbija - Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

„Er Srbija“ će naredne godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O’Hare – ORD), najavljeno je iz srpske aviokompanije.

Počev od 17. maja 2023. godine biće uspostavljena redovna linija Beograd – Čikago, kojom će srpska nacionalna aviokompanija nastaviti da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, gde se već direktno leti za Njujork, saopšteno je iz „Er Srbije“.

Nakon više od 30 godina pauze, vratiće se direktan aviosaobraćaj do čuvenog „Vetrovitog grada“. Do 11. juna letovi će se obavljati dva puta nedeljno, sredom i subotom, dok će se od 12. juna letovi između Beograda i Čikaga obavljati tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom.

Letovi će trajati oko 11 sati i obavljaće se avionima „erbas A330“ iz dugolinijske flote „Er Srbije“. Karte su već u prodaji, po početnoj ceni od 640 evra za povratni let, sa uključenim svim taksama.

- Letom JU 506/507, nakon više od tri decenije, nacionalna avio-kompanija se ponovo vraća u Čikago. To je izuzetno važan grad i sigurni smo da će direktni letovi između Beograda i Čikaga biti veoma značajni ne samo za srpsku dijasporu, već i za ceo region šireg Balkana. Uvođenjem letova između ta dva grada, region će se bolje povezati sa Čikagom, a putnici dobiti mogućnost većeg izbora. Očekujemo veliko interesovanje za direktne letove između Beograda i Čikaga. Uz dobre konekcije koje Er Srbija nudi, to može biti zanimljiva destinacija i za one koji planiraju da nastave putovanje do drugih tačaka - rekao je Džordž Petković, regionalni direktor „Er Srbije“ za Severnu i Južnu Ameriku.

Ponovnim pokretanjem letova na ovoj ruti, „Er Srbija“ će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb i drugi.

S druge strane, zahvaljujući međulinijskoj (interline) saradnji sa kompanijama „DžetBlu“ i „Ameriken erlajns“, „Er Srbija“a će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama u okviru Severne Amerike.

Sa skoro 2,8 miliona stanovnika, Čikago je najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najveći grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa. Smešten je na obali jezera Mičigen i istovremeno pripada i Srednjem Zapadu SAD i oblasti Velikih jezera. Sam grad smatra se važnim međunarodnim finansijskim, kulturnim, trgovinskim, industrijskim, obrazovnim, tehnološkim, komunikacionim i saobraćajnim centrom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike