IT biznis i od termina za mali fudbal: Treba li vam čovek?

01.04.2024

12:49

0

Autor: R.B.

Večiti problem rekreativaca, pronalaženje „jednog igrača“ za zakazani termin za fudbal, košarku, odbojku…, rešila je aplikacija „Kanađanina“ Nikole Garabandića

IT biznis i od termina za mali fudbal: Treba li vam čovek?
Ilustracija - Copyright Ilustracija: 24sedam/G.M.Š.

Odigrati „termin“ bez problema, bilo da je u pitanju rekreativno bavljenje malim fudbalom, košarkom, odbojkom…, sada je lako jer je Nikola Garabandić, s dvojicom kolega, napravio aplikaciju “Fali nam igrač”, piše BIZLife.

Nikola je senior inženjer i lider tima u kanadskoj kompaniji „Čejnsejf“ (Chainsafe), gde se bavi razvojem video-igara. Na ideju da napravi aplikaciju “Fali nam igrač” došao je iz frustracije.

– Termin za terminom morali smo da igramo ili sa manjkom igrača ili u potpunosti da ga otkažemo. Pokušao sam da nađem u Srbiji aplikaciju koja bi mogla da spoji ljude kojima fale igrači sa ljudima koji bi želeli da igraju neki sport, i pošto nisam naišao ni na jednu koja se nalazi i na Androidu i na iOS-u, jedini logičan korak mi je bio da napravim svoju – kaže Garabandić za BIZLife.

Pošto je za pravljenje ove aplikacije bilo potrebno poznavanje programiranja za mobilne uređaje, sa čim nije imao dodira, angažovao je programera Andriju Gajića, da njegovu viziju pretvori u stvarnost.

– Njegov rođeni brat Ilija je radio na samom izgledu aplikacije. Nakon par meseci intenzivnog rada, aplikacija je ugledala svetlost dana – kaže ponosno.

Potrudili su se da aplikcija bude zaista jednostavna, jedine tri stvari koje postoje na njoj su vaš profil sa podacima, kreiranje termina i prijavljivanje na termin.

Trenutno na aplikaciji postoje samo fudbal i košarka, ali aktivno rade na uvođenju novih sportova kao što su tenis, stoni tenis, padel i odbojka.

– Uvođenje novih sportova nam je apsolutni prioritet, nakon toga će doći nove funkcionalnosti koje će aplikaciju podići na viši nivo, ali o njima ne bih još uvek pričao – kaže Nikola Garabandić.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=DOixwvfIDEI

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike