Jedan beogradski klub ujedinio "delije" i "grobare": "Živimo za to da uđemo u Ligu šampiona!"

07.03.2022

21:00

0

Klub malog fudbala Konjarnik je najstariji futsal klub na ovim prostorima

Jedan beogradski klub ujedinio "delije" i "grobare": "Živimo za to da uđemo u Ligu šampiona!"
konjarnik3 - Copyright 24sedam/Katarina Prelević

Ljubav prema kraju i strast prema fudbalu su doveli do nastanka kluba malog fudbala Konjarnik (KMFK). Osnovao ga je Vitorović Ranko Rajkan 1980. godine, da bi nešto kasnije upravljačku palicu preuzeo Zoran Žigić Miki. 

Ujedno predstavlja najstariji futsal klub na Balkanu.

- Na samom početku je to bilo na nekom amaterskom nivou. Sve je nastalo na jednostavnom igranju fudbala. Tek kasnije, devedesetih godina, preraslo je u nešto više, da bi krajem te decenije i početkom novog milenijuma opet dobilo neku novu dimenziju. U ovom periodu, Konjarnik je igrao na više saveznih turnira, što letnjih, što zimskih - ispričali su za 24sedam sagovornici iz kluba.

Mnoge zvezde su trčale za KMF Konjarnik kao što je Bata Mirković, koji je u svakom pogledu oplemenio i ostavio neizbrisivi trag u klubu. Pored njega tu su Dejan Smiljanić, Peđa Rajić, Željko Borojević, Švaba, Vitorović i mnogi drugi. S druge strane, navijači kažu da žive za to da uđu u Ligu šampiona. 

24sedam/Katarina Prelević
 

- Imamo priliku da osvojimo Prvu futsal ligu Srbije i napravimo neverovatan bum, možda najveći do sada. Pogotovo što je futsal prerastao u nešto ozbiljnije. Ako je osvojimo, imamo velike šanse da dospemo i do Lige šampiona. Mi iz kraja živimo za to, a verujem da ćemo uspeti - strastveno su pričali navijači.

Nakon 2005. godine sve se malo stišalo. I utakmice i igrači, ali ne i navijači, jer je ljubičasto (boja kluba) uvek u modi.

- Pre pet-šest godina smo se obnovili, da tako kažem, vratili se osveženi, spremni za akciju. Krenuli smo opet iz treće lige. Uz Mikija, Mirka i ljude koji su u klubu maltene od njegovog rađanja, pošli smo nadahnuto u nove borbe - objasnili su nam u KMF Konjarnik.

Retkost je da opština, a kamoli naselje, ima ovako kvalitetan klub malog fudbala, i ovako vatrene i verne navijače.

Ono što privlači pažnju, osim kvalitetnog futsala, jeste i pojava na tribinama. Od kada postoji klub, na tribinama se nalaze lokalpatriote, strastveni navijači, ljudi iz kraja, zvezdaši i partizanovci. 
I to je tako od pamtiveka.

Nikada nije dolazilo do tuča, pa čak ni kad se sretnu na "večitom derbiju". Čini se da je ljubav prema kraju jača od svega.

- Čak i kada smo odlazili na derbije, zajedno bismo išli do Autokomande, a posle se razdvajali.  Ako bi kojim slučajem došlo do tuče na utakmici, jedni druge bismo zaobilazili - istakli su ovi momci.

Kada igra KMF Konjarnik, na tribinama je znalo da bude i do 1.000 ljubičastih navijača, ali je korona to malo poremetila.

- Mada, i sada se skupimo u velikom broju. Bude nas 300-400. Sjajna je atmosfera, svi se veselimo i svako ko zna da ceni ovakve stvari je dobrodošao - izjavio je jedan od navijača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike