Srpska privreda sada ima vezu sa startapima: Servis Inovers

22.03.2024

12:43

0

U PKS predstavljena platforma koja povezuje kompanija sa startapima i naučno-istraživačkom i akademskom zajednicom

Srpska privreda sada ima vezu sa startapima: Servis Inovers
Inno Verse - Copyright Tanjug/Rade Prelić

U Privrednoj komori Srbije danas je predstavljen novi digitalni servis za podršku kompanijama u unapređenju poslovanja, Inovers (Inno Verse) platforma zasnovana na veštačkoj inteligenciji.

Platforma je predstavljena u prisustvu dojučerašnje premijerke a sada predsednice Skupštine Srbije, Ane Brnabić, ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović i predsednik PKS Marka Čadeža, kao i osnivača i generalnog direktora austrijske IT kompanije „IN-Manasa“, Franc Bajloma i direktora Centra za digitalnu transformaciju PKS Predraga Nikolića.

Kako je rečeno na početku skupa, ova platforma pomaže kompanijama u poslovanju korišćenjem najsavremenijih tehnologija i primenom inovacija.

Istaknuto je i da je reč o novoj digitalnoj platformi namenjenoj povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučno-istraživačkih institucija i akademske zajednice sa ciljem kreiranja novih projekata i poslova, razmene ideja i inovacija, kao i njihove primene u praksi.

Kako je naglašeno Inno-Verse je predviđena za široki krug korisnika, počev od studenata i mladih istaživača novih tehnologija, preko naučnih radnika i univerzitetskih profesora do razvojnih centara unutar kompanija, koje su u svakodnevnoj trci za unapređenjem konkurentnosti i tržišnih pozicija.

Nova digitalna platforma delo je Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (CDT) i austrijske kompanije "In Manas".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike