Sve što biste pitali za svoj biznis: Biz-čet PKS uskoro i na srpskom

05.03.2024

15:18

0

Privredna komora Srbije je, u saradnji sa „Majkrosoftom“, lansirala „revolucionarni proizvod“ koji bi trebalo da privrednicima umnogome olakša dolazak do informacija

Sve što biste pitali za svoj biznis: Biz-čet PKS uskoro i na srpskom
Copyright Profimedia

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež predstavio je danas digitalnog asistenta za poslovanje u Srbiji, Biz-čet, koji je jedinstven projekat u regionu, ali i u Evropi, zahvaljujući kojem svaki privrednik besplatno i brzo može da dobije sve neophodne informacije iz ogromne baze podataka.

– Vaš najbolji prijatelj, digitalni asistent za poslovanje u Srbiji, pomagaće svima i odgovarati na pitanja vezana za poslovanje i pružati informacije za koje su ranije bili potrebni sati istraživanja. Svako ko želi da bude konkurentan neće moći da izbegne Biz-čet – rekao je predsednik PKS Marko Čadež za Tanjug na "Kopaonik biznis forumu".

Digitalni asistent je danas lansiran na engleskom, a za manje od mesec dana komunikacija će biti i na srpskom jeziku.

Čadež je naglasio da nema mnogo takvih projekata.

– Sve je to novo i jedinstveno, jedini smo koji smo čet lansirali na ovakav način, a time će svakom privredniku biti dostupno ogromno znanje različitih baza podataka, pa i onih stručnih iz celog sveta – rekao je predsednik PKS.

Zahvaljujući Biz-četu svi će na jednom mestu dobijati odgovore na sve što ih interesuje, počev od toga kako da otvore firmu, koji su papiri potrebni, kome da predaju zahtev, koje poreske olakšice mogu da dobiju, projekte podrške, sve što u PKS postoji u bazi znanja do koje su došli sarađujući sa privrednicima godinama.

Kako je danas na snagu stupio zajednički ID Otvoreni Balkan (tržište rada), Čadež je dodao da će svi zainteresovani na Biz-četu dobijati jasne odgovore šta treba da urade da dobiju taj ID.

– Biz-čet pokazuje da imamo ljude, da znamo i da smo spremni da koristimo najnovije tehnologije, a u pozadini je tehnologija „Majkrosofta“. Čet PKS može koristi bilo ko iz celog sveta, dogovaramo se i sa partnerima Otvorenog Balkana i sa drugim ekonomijama sa kojim sarađujemo u okviru Berlinskog procesa da im ponudimo neka rešenja za institucije i javne uprave – dodao je Čadež.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike