Auto-put prolazi kroz opštinu Lučani: Niču dva nova mosta na reci Bjelici!

19.03.2024

15:48

0

Svi radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom

Auto-put prolazi kroz opštinu Lučani: Niču dva nova mosta na reci Bjelici!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kineska kompanija "China Communications and Construction" (CCCC), koja gradi auto-put od Preljine do Požege, započela je radove na izgradnji novog mosta u Krstacu kod Lučana.

Toj kineskoj kompaniji poverena je izgradnja dva mosta na reci Bjelici. Kineski izvođači su pre dva dana u Krstacu započeli radove na rušenje starog mosta, to jest na uklanjanju betonskih delova starog mosta i na pripremi terena za postavljanje betonskih nosača za novi most na reci Bjelici.

S obzirom da se mostovi u Krstacu i Dljinu nalaze na državnom putu drugog A reda, na deonici puta Lučani-Lis, obezbeđeni su alternativni putni pravci, i to: Lučani, Potajnik, Tijanje, Turica- Guča ili preko kineskog mosta kroz gradilište u Krstacu. Za sada se saobraćaj na ovim putnim pravcima odvija neometano i bez posebnih zadržavanja.

Pre rušenja mosta u Dljinu, biće pistavljen privremeni tzv. mokri prelaz preko reke Bjelice u blizini dljinskog mosta i time će se obezbediti neometan saobraćaj na toj putnoj deonici, dok budu trajali radovi na izgradnji novog mosta preko reke Bjelice u Dljinu.

Svi radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

- Izražavam izuzetnu zahvalnost Vladi Srbije i JP "Putevi Srbije" koji su najpre prepoznali značaj prolaska auto-puta kroz teritoriju opštine Lučani, a zatim i kvalitetno realizvali najveći deo ovog projekta. Izgradnjom auto-puta, zajedno sa mostovima u Krstacu i Dljinu, svih pristupnih puteva, a zatim i izgradnjom ulaznog putnog pravca sa magistrale u Lučane koja sledi, opština Lučani će biti vitalno saobraćajno revitalizovana, što će omogućiti njen još intenzivniji privredni i ekonomski razvoj kao i bržu komunikaciju sa svim delovima Srbije, pa i Evrope - rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike