Hotel "Jugoslavija" ide na doboš: Početna cena 3,17 milijardi dinara

19.03.2024

12:22

0

Javno nadmetanje počeće u 12 časova, najavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika

Hotel "Jugoslavija" ide na doboš: Početna cena 3,17 milijardi dinara
Copyright Profimedia

Javno nadmetanje za prodaju preduzeća "Danube Riverside" u čijem vlasništvu je hotel "Jugoslavija" biće održano 22. marta u prostorijama stečanog dužnika - hotelu "Jugoslavija".

Javno nadmetanje počeće u 12 časova, najavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Registracija učesnika licitacije počeće istog dana u 11 časova i trajaće do 11.45 na istom mestu.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je ranije objavila da se prodaje imovina preduzeća "Denjub riversajd" u stečaju, a najvažniji deo te imovine je beogradski hotel "Jugoslavija".

Profimedia
 

Kako je navedeno, stečajni dužnik "Denjub riversajd" prodaje se po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara. Rok za otkup prodajne dokumentacije je 11. mart.

U oglasu je navedeno da imovinu "Denjub riversajd"a čine poslovni prostor na Bulevaru Nikole Tesle 3. u Beogradu gde se nalazi hotel "Jugoslavija", zatim gradsko građevinsko zemljište na katastarskoj parceli 2442/1 katastarske opštine (KO) Zemun površine 45.613 metara kvadratnih, od čega je pod objektom 13.981 kvadrat, kao i lusteri i bista, skulptura, delo Aleksandra Zarina.

Za luster tavanicu u okviru hotela "Jugoslavija" navodi se da je u skladu sa rešenjem Muzeja primenjene umetnosti određena za dobro koje uživa prethodnu zaštitu Muzeja primenjene umetnosti.

Za bronzanu bistu deo fontane "Vodeni cvet" Aleksandra Zarina je rešenjem Narodnog muzeja Srbije utvrđeno svojstvo kulturnog dobra.

Navodi se da je katastarska parcela 2442/1 KO Zemun predmet zajedničke svojine stečajnog dužnika i društva "MV Investment" d.o.o. Beograd i da nije urađeno pravno razgraničenje u smislu opredeljivanja suvlasničkih udela na zemljištu, niti fizička deoba zemljišta, pa je procena vrednosti imovine rađena pod specijalnom pretpostavkom.

U oglasu se ističe i da je pred Privrednim sudom u Beogradu u toku parnični postupak po osporenom izlučnom zahtevu Luke Beograd, u kome je tužilac protiv stečajnog dužnika i" MV Investment" pokrenuo imovinsko-pravni zahtev koji tereti deo pomenute katastarske parcele gde se nalazi hotel "Jugoslavija".

Hotel "Jugoslavija" otvoren je 1969. godine, kada je bio najveći i najmoderniji hotel u SFRJ, a među njegovim gostima bili su britanska kraljica Elizabeta, astronaut Nil Amstrong, američki predsednici Ričard Nikson i Džimi Karter, libijski vođa Muamer el Gadafi...

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike