Auto-putem do Crne Gore za najviše 4 godine

05.03.2024

12:16

0

Iz Ministarstva infrastrukture najavljuju kada će biti kompletiran srpski deo auto-puta Beograd – Južni Jadran (Bar)

Auto-putem do Crne Gore za najviše 4 godine
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas na "Kopaonik biznis forumu" da auto-put do Crne Gore, do Boljara, može biti gotov za tri i po do četiri godine.

Ostatak puta „do mora“ zavisi od crnogorske strane koja još nije ugovorila izgradnju svog dela, istakao je Vesić na panelu „Razvoj infrastrukture u uslovima rastućih kamatnih stopa“, odgovarajući na pitanje koje godine ćemo moći da putujemo automobilom za pet do šest sati do crnogorskog primorja.

Dodao je da se nada da ćemo ove godine imati tender za rekonstrukciju pruge Beograd – Bar.

– Od ove godine treba nam od tri i po do četiri godine da završimo svoj deo auto-puta. To sad zavisi i od Crne Gore, pošto oni još uvek nisu ugovorili svoj deo, onaj drugi deo auto-puta, ali kažem što se nas tiče, od tri i po do četiri godine – rekao je Vesić na panelu na kojem je, između ostalih, govorio i direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara.

Ministar je naglasio da je preostala deonica do granice vrlo zahtevna, da ima veoma mnogo tunela i naveo da su više od 20 odsto trase tuneli i mostovi.

– Iako je teško tu deonicu uraditi, treba nam maksimum četiri godine – rekao je Vesić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike