Lukoil prodaje benzinske stanice i skladišta u Srbiji

15.02.2024

09:36

0

Autor: R.B.

Ruska privatna naftna kompanija čija je filijala u u Srbiji nastala kupovinom „Beopetrola“ (prethodno INA u Srbiji) 2003. godine, prodaje deo imovine

Lukoil prodaje benzinske stanice i skladišta u Srbiji
Lukoil - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Lukoil Srbija“ prodaje dve aktivne i četiri konzervirane benzinske stanice i dva skladišta na više lokacija u Srbiji.

Cene za benzinske stanice se kreću od 4.000 EUR do 145.000 EUR, a skladišta koštaju 89.000 i 460.000 EUR, piše eKapija.

Na prodaju su benzinske stanice „Štavice“ i „Pranjani“, kao i konzervirane „Deliblato“, „Grlište“, „Pirot 2“, „Polom 2“ i skladišta u Bukovcu i Bogutovcu.

Rok za dostavu ponuda je 20. mart.

„Lukoil Srbija" posluje, kroz diletesku-partnersku mrežu od 113 aktivnih benzinskih stanica širom Srbije, kao I dva naftna skladišta u Doljevcu I Ostružnici.

Matični "Lukoil" je krajem prošle godine najavio odlazak iz Bugarske, zbog posledica sankcija Zapada Rusiji. Rečeno je tada da sarađuju se međunarodnim konsultantima u svetlu "značajnih promena" u uslovima poslovanja bugarskih preduzeća grupe.

U Bugarskoj „Lukoil“ poseduje rafineriju nafte „Lukoil Neftohim Burgas“, koja se nalazi u blizini istoimenog obalnog grada. Takođe, ima 220 benzinskih stanica i devet skladišta nafte, kao i brodska i vazduhoplovna skladišta.

– Revizija strategije poslovanja u Bugarskoj posledica je donošenja diskriminišućih zakona od strane državnih tela Bugarske i drugih nepravednih, pristranih političkih odluka u vezi s elektranom, koje nemaju nikakve veze s civilizovanom regulacijom krupnog poslovanja ili s povećanjem prihodne strane državnog budžeta – saopštila je kompanija.

Nešto više od godinu dana pre toga dogodilase i misteriozna smrt čelnika ove kompanije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike