HTEC ponovo "u šopingu": Nakon Mistrala preuzeli i Syrmiju

07.02.2024

12:09

0

Autor: R.B.

Ni nepunih godinu nada nakon preuzimanja bosanskog Mistrala, srpska IT kompanija se proširila i kod kuće

HTEC ponovo "u šopingu": Nakon Mistrala preuzeli i Syrmiju
Copyright Profimedia

Srpska IT kompanija HTEC kupila je firmu „Sirmija“ (Syrmia) iz Beograda, nepunih godinu i po otkako su preuzeli vodeću bosanskohercegovačku tehnološku kompaniju „Mistral“, javlja "Blumberg Adrija".

U saopštenju se navodi da se ovom akvizicijom kupac - osim što proširuje svoj tim u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BIH) za još 250 inženjera - razvija i kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i ugrađenog (embedded) softverskog inženjerstva.

– Partnerstvo je deo šire strategije ekspanzije i ulaganja u jačanje kapaciteta u veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju. Ovo će nam omogućiti da klijentima isporučujemo još naprednija rešenja, posebno u multimediji i automobilskoj industriji – rekao je suosnivač i generalni direktor kompanije HTEC Aleksandar Čabrilo.

HTEC se bavi savetovanjem, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda. Osnovani su 2008. u Beogradu, sadašnje sedište je u San Francisku, a rade na još 23 lokacije širom sveta.

Razvojni centri im se nalaze u našem regionu - u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Segedinu, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu…

„Sirmija“ je osnovana 2018. u Novom Sadu, dok razvojne centre ima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Banjoj Luci. Njihov projektni portfolio obuhvata saradnju sa različitim klijentima - od velikih korporacija do startapova iz Silicijumske doline. Fokusirani su na sistemske softvere u automobilskoj industriji, programskim prevodiocima i alatima, platformama za mašinsko učenje i grafičkim karticama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike