Iz Beograda u svet, pa u region: HTEC pripojio i Mistral tehnolodžis

02.09.2022

08:58

0

„HTEC Grupa“ je preuzela jednu firmu sa 300 zaposlenih postala najveća tehnološka kompanija u Bosni i Hercegovini

Iz Beograda u svet, pa u region: HTEC pripojio i Mistral tehnolodžis
Ilustracija - Copyright Profimedia

HTEC Grupa“, osnovana u Beogradu 2008. godine a danas sa sedištem u San Francisku, sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom Jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka i u regionu Balkana.

Kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, pridružila je svojoj porodici „Mistral tehnolodžis“, kompanija iz BiH sa impresivnim portfolijom klijenata za tu veličinu.
„HTC Grupa“ je saopštila da sada ima više od 2.000 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije.

Osnivač i generalni direktor „HTEC Grupe“, Aleksandar Čabrilo, objasnio je da je akvizicija kompanije „Mistral“ deo ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu, što su i bile polazne osnove sinergije sa vlasnicima „Mistrala“.

Osnivač i generalni direktor „Mistrala“, Mersed Čamdžić, rekao je da je u donošenju odluke da postanu deo „HTEC Grupe“ presudilo omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inženjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj.

- Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Grupi podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste - rekao je on.

Dodao je da Mistral ima dvanaest godina iskustva, preko 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i preko 30 renomiranih klijenata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike