Ko će „prebrojavati“ potrošače: YouGov preuzima CPS GfK

09.01.2024

12:38

0

Autor: G.M.Š.

Kompanija YouGov preuzela je kompaniju „GfK SE“ (CPS GfK), koja se bavi istraživanjima u domenu potrošačkih panela

Ko će „prebrojavati“ potrošače: YouGov preuzima CPS GfK
Ilustracija - Copyright Mikaela Landestrom//TT News Agency via AP

Kompanija preuzela je potrošačke panele od „CPS GfK“, odnosno istraživanja podataka o potrošačkim navikama i mišljenjima iz 18 evropskih zemalja, više od 100.000 domaćinstava i 18 miliona izvršenih kupovina. Time će, ističu iz kompanije kupca, „YouGov“ za postojećih 1.100 klijenata koje je dosad usluživala „CPS GfK“, omogućiti pristup stalno rastućem i redovno ažuriranom izvoru uvida potrošača, kao i kontinuiranom istraživanju publike od 26 miliona registrovanih članova panela na 55 tržišta.

Ugovor je vredan 315 miliona evra a Stiv Heč, generalni direktor kompanije „YouGov“ poželeo je dobrodošlicu kompaniji „CPS GfK“ i njenom timu stručnjaka u njihovu firmu.

– To je značajan korak u našoj misiji da običnom čoveku damo glas i pomognemo organizacijama svih vrsta da donesu bolje odluke u svom delovanju. Zajedno definišemo budućnost istraživanja tržišta. „YouGov“ i „CPS GfK“ nadograđuju i dopunjuju snage jedni drugih, tako da sadašnja akvizicija rešava značajan izazov u ovoj industriji. Objedinjavajući na jednom mestu šezdeset godina iskustva kompanije CPS GfK u pružanju najkvalitetnijih podataka o ponašanju potrošača i vodećih podataka kompanije YouGov o stavovima potrošača, naši klijenti mogu u potpunosti da razumeju šta svet misli, želi i kupuje – kaže Heč.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike