U svetu otkazi, u Srbiji zapošljavanje: Majkrosoft popunjava dva tima

06.12.2023

13:34

0

Autor: R.B.

Američki tehnološki div zapošljava još 60 stručnjaka u Razvojnom centru u Srbiji

U svetu otkazi, u Srbiji zapošljavanje: Majkrosoft popunjava dva tima
20221017_191118 - Copyright 24sedam/S. G.

U vreme kada tehnološke firme zarađuju dodatne milijarde, ali i krešu troškove otpuštanjem "viška" ljudi, u Srbiji ima nekih lepih vesti. U Razvojnom centru u Srbiji, jednoj od vodećih svetskih razvojnih tehnoloških kompanija „Majkrosoftu“ potrebno je još 60 IT stručnjaka, saopšteno je iz kompanije.

Iz „Majkrosofta“ kažu da njima Razvojni centar u Beogradu igra ključnu ulogu u stvaranju proizvoda i inovacija koje imaju globalni uticaj, te da će IT stručnjaci biti zaposleni u timovima Azure Data i Microsoft Word.

Kako kažu iz američke firme, timovi u Srbiji postavljaju standarde u industriji, jer kontinuirano doprinose stvaranju nekih od najnaprednijih i najrasprostranjenijih digitalnih servisa, kao što su „majkrosof vord“ – alat za obradu teksta i produktivnost, „majkrosoft 365 kopilot“ – primenjena veštačka inteligencija u alatima kao što su „vord“, „pauerpoint“ i „tims“ (Teams), ili „majkrosoft fabrik“ – analitičkoj platformi za velike podatke u svetu i klaud servisu „azure SQL menadžed instans“.

Otvorene pozicije u okviru „Microsoft Word“ tima su (senior) Software Engineer, Principal Software Engineer Word Web, Senior Product Manager Word Web, Senior Applied Scientist - Word Copilot.

Za „Azure Data“ tim otvorene pozicije su (Senior) Software-Engineer, Principal Software, Engineering Manager, Senior Product Manager, Senior Site Reliability Engineer.

U saopštenju je navedeno da će novozaposleni imati priliku da sarađuju s vrhunskim stručnjacima iz kompanije i da rade na razvoju alata i veštačke inteligencije.

Razvojni centar, napominju iz „Majkrosofta“, nudi benefite koji uključuju zdravstveno osiguranje, podršku porodiljskog odsustva za majke i očeve, različite društveno korisne aktivnosti, fleksibilan rad, obimne resurse za dalje učenje i usavršavanje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike