OpenAI podigao Majkrosoft na 2,68 biliona dolara

08.11.2023

10:03

0

Akcije tehnološkog giganta Majkrosoft su na zatvaranju berzi u SAD nakom osam dana uzastopnog rasta dostigle novi istorijski maksimum

OpenAI podigao Majkrosoft na 2,68 biliona dolara
Copyright Unsplash

Jedna berzanska deonica američke tehnološke kompanije „Majkrosoft“ sada vredi više od 360,5 dolara a cela firma 2,68 biliona dolara. Akcije su porasle samo za poslednjih 24 sata za 1,12%, javlja CNBC.

Rast „Majkrosofta“ poguralo je strateško partnerstvo sa kompanijom „OpenAI“, trenutno vodeće firme u oblasti veštačke inteligencije, koja je na konferenciji u San Francisku u ponedeljak najavila niz ažuriranja svojih proizvoda. Uz ažuiriranje, kompanija je najavila i planove da se korisnicima omogući da prave vlastite verzije njihovog najpopularnijeg proizvoda - četbota „Čet GPT“ (ChatGPT).

Na događaju je bio i izvršni direktor „Majkrosofta“, Satja Nadela, koji je tom prilikom naglasio da developeri koji razvijaju aplikacije uz pomoć alata kompanije „OpenAI“ mogu da brzo izađu brzo na tržište preko infrastrukture klaud platforme „Majkrosoft Azur“.

„Majkrosoft“ je uložio 13 milijardi dolara u „OpenAI“ i time stekao ekskluzivnu licencu za veliki jezički model „GPT-4“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike