Ministar privrede Cvetković sa ambasadorom Velike Britanije: "Želimo što više britanskih kompanija na tržištu u Srbiji"

13.10.2023

15:19

0

Ministar Cvetković je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da gradi strateške odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom

Ministar privrede Cvetković sa ambasadorom Velike Britanije: "Želimo što više britanskih kompanija na tržištu u Srbiji"
ministar privrede Slobodan Cvetković - Copyright 24sedam

Ministar privrede, Slobodan Cvetković, izrazio je nakon susreta sa britanskim ambasadorom u Srbiji, Edvardom Fergusonom, duboku posvećenost jačanju saradnje između dve zemlje. Istakao je da je Velika Britanija, zbog svoje posebne uloge i značaja, ključni partner u ekonomskoj saradnji sa Srbijom.

"Blagotvorni poslovni uslovi su doprineli da Srbija bude otpornija na globalnu ekonomsku krizu, i omogućili su nam da zadržimo vodeću poziciju u regionu po obimu stranih investicija", naglasio je ministar Cvetković.

Prema njegovim rečima, postoji velika mogućnost za investiranje u Srbiji, kao i da želi da vidi više britanskih kompanija na srpskom tržištu.

Ministar Cvetković je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da gradi strateške odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom i da je zaključenim Sporazumom za partnerstvo, trgovinu i saradnju između dve zemlje napravljen iskorak u budućoj ekonomskoj saradnji.

Ambasador Ferguson je ukazao je na intenzivno povezivanje srpskih malih i srednjih preduzeća sa britanskim partnerima u oblasti digitalne ekonomije. Ambasador Ferguson ponudio je britanska iskustva koja mogu da budu čvrst temelj za buduću saradnju.

Sagovornici su se saglasili da postoji puno prostora za unapređenje saradnje i da će u narednom periodu zajednički raditi na češćem organizovanju poslovnih foruma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike