„Već od danas privreda da radi za EXPO“

07.09.2023

16:38

0

Ministar privrede Slobodan Cvetković po preuzimanju dužnosti izjavio je mora da s iskoristi prilika koju donosi međunarodna izložba

„Već od danas privreda da radi za EXPO“
Slobodan Cvetković - Copyright Printscreen/Youtube/Agro Jug

Već danas svi segmenti privrede trebalo bi da započnu aktivnosti kako bi se pripremili za EXPO2027 i maksimalno iskoristili ozbiljan razvoji potencijal koji nam ta specijalizovana Međunarodna izložba donosi, kaže novi ministar privrede Slobodan Cvetković.

- Od danas treba da pokrenemo sve aktivnosti, da se svi zajedno pripremamo. Svi segmenti privrede uključujući PKS, Razvojnu agenciju Srbije, Fond za razvoj i svi koji imaju impakt sa privredom, da se pripremimo kako bi iskoristili trenutak i maksimalno poentirali - rekao je za Tanjug Cvetković koga je, prema rečima premijerke, na mesto ministra između ostalog preporučilo i višegodišnje iskustvo na čelu Novosadskog sajma.

Ministar je naglasio da Srbija prvo mora da priremi celokupnu infrastrukturu.

- Izložba tokom 90 dana biće prilika da ugostimo najjače privrednike iz više od 90 zemalja i dati mogućnost svim našim privrednicima da naprave direktne kontakte, kao i obezbediti strane investicije, što predstavlja veliki potencijal za našu zemlju - naveo je on.

Cvetković je za Tanjug rekao i da će prioriteti u radu tog ministarstva biti raspodela podrške preduzećima, vredna 3,2 milijarde evra, i priprema budžeta za 2024.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike