Preskup aerodom: Rajaner ukida i četvrtu liniju iz Podgorice

18.09.2023

09:14

0

Autor: R.B.

Niskotarifni avioprevoznik obustaviće letove između briselskog aerodroma Šarlroa i Podgorica od 5. novembra

Preskup aerodom: Rajaner ukida i četvrtu liniju iz Podgorice
Ilustracija - Copyright Tanjug/Media Biro

Irski niskobudžetni avioprevoznik „Rajaner“ ukida i četvrtu liniju koju je država iz Podgorice za Evropu. Nakon Zagreba, Mančestera i Barselone, iz glavnog grada  Crne Gore neće više leteti ni za Brisel, piše Exyuaviation.com

„Ryanair“ je ranije saopštio da su zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća svoje naknade, primorani da obustave neke letove iz Podgorice ove zime, piše podgorički „Dan“.

- Povećanje takse čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore - navode iz „Rajanera“.

Ovaj prevoznik je prošle godine bio najprometniji niskotarifni prevoznik u Crnoj Gori sa 249.959 putnika na letovima za i iz Podgorice. Ova cifra predstavlja povećanje za više od 200 odsto u odnosu na 2021. i povećanje od 31 odsto u odnosu na pretpandemijsku 2019. Njegov prosečni godišnji faktor popunjenosti kabine u Podgorici prošle godine iznosio je 82,3 odsto.

Tokom 2022. godine, avio-prevoznik je prevezao 32.576 putnika na svojoj liniji između briselskog aerodroma Šarlroa, što je bila prva linija koju je pokrenuo za Crnu Goru još 2013. godine.

Ove zime „Rajaner“ će održavati letove iz Podgorice za samo četiri destinacije – Berlin, Gdanjsk, Krakov i London (Stansted).

Kao rezultat ovoga „Vizer“ (Wizz Air) će ove zime prestići „Rajaner“ kao najvećeg crnogorskog niskotarifnog prevoznika, na osnovu kapaciteta, iako će tokom zimskog perioda i on obustaviti letove iz Podgorice za Rim (Fjumićino), London i Beč.
Međutim, iz „Vizera“ su saopštili da će rute biti obnovljene tokom letnje sezone 2024, koja počinje 31. marta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike