"Er Srbija" već premašila brojke iz 2022.

31.08.2023

10:51

0

Autor: 24sedam

Za prvih osam meseci nacionalna avio-kompanija prevezla putnika koliko u celoj prošloj godini

"Er Srbija" već premašila brojke iz 2022.
Copyright Lucy North/PA via AP

Srpski nacionalni avio-prevoznik je od početka godine do danas prevezao 2,76 miliona putnika i tako već krajem avgusta premašio ukupan broj putnika iz 2022. godine.

U „Er Srbiji“ očekuju da će već u prvoj nedelji septembra nadmašiti rezultat od 2,81 milion putnika, ostvaren u do sada najuspešnijoj 2019. godini.

- Tekuća letnja sezona ostaće upamćena po brojnim izazovima. Loše vremenske prilike i česte zabrane točenja goriva, nedovoljan broj zaposlenih na aerodromima, nedostatak rezervnih delova na globalnom nivou i druge nepovoljne okolnosti uticali su tokom leta na obavljanje saobraćaja. Uprkos svemu, tokom jula i avgusta, do više od 80 destinacija širom sveta prevezli smo preko milion putnika i tako oborili sopstvene rekorde postavljene pre pandemije koronavirusa - rekao je Jirži Marek, generalni direktor srpsko-emiratske kompanije.

Najpopularnije destinacije tokom jula i avgusta 2023. godine u regionu bile su Tivat i Podgorica. Kada je reč o zapadnoj Evropi, najviše se putovalo do Ciriha, Pariza i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najpopularnije destinacije bile Istanbul, Larnaka, Atina i Barselona.

Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada u prvih deset destinacija po broju putnika tokom pomenuta dva letnja meseca.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike