Ana Brnabić: Uvodimo zdravstveni eKarton i eAgrar

10.03.2023

13:21

0

Premijerka je za ovu godinu najavila digitalizaciju zdravstva i uvođenje eKartona

Ana Brnabić: Uvodimo zdravstveni eKarton i eAgrar
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će ove godine biti sprovedena veoma velika i važna reforma za Srbiju i njene građane, a to je digitalizacija zdravstva i uvođenje eKartona, koji će povezati državno i privatno zdravstvo i omogućiti da u zdravstvu sve bude na jednom mestu.

Na godišnjoj konferencija o ekonomskim reformama i obeležavanju 15. godišnjice izdavanja NALED-ove publikacije Siva knjiga, sa 100 preporuka za vladu, Brnabićeva je rekla da je već pri kraju uvođenje eAgrara.

Takođe, jedna od važnih reformi ove godine će biti, istakla je premijerka, izmena Zakona o planiranju i izgradnji, kojim će biti rešen problem konverzije uz naknadu prava korišćenja u pravo svojine nad građevinskim zemljištem.

- A nakon toga i rešavanje legalizacije objekata. I od 2024. verujem da ćemo biti dosta uspešniji nego ove godine - naglasila je Brnabićeva.

Dodala je da je prošle godine startovao i sistem Socijalnih karata, koji je bio do sada najkompleksniji poduhvat. Čestitala je NALED-u veliki jubilej i dodala da je NALED omogućio svim vladama u prethodnih 15 godina da menjaju Srbiju na bolje i da se poboljša privredni ambijent.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike