Ministarka Tanasković: Strateški ćemo povećati stočni fond, subvencije stižu do 24. marta

10.02.2023

12:35

0

Strateško opredeljenje države u ovoj godini je svakako povećanje stočnog fonda i mi idemo u smislu podrške našim stočarima, izjavila je resorna ministarka

Ministarka Tanasković: Strateški ćemo povećati stočni fond, subvencije stižu do 24. marta
Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Strateško opredeljenje države u ovoj godini biće povećanje stočnog fonda, kao i pokretanje e-Agrara koji će pomoći poljoprivrednicima, a sve subvencije iz 2022. godine biće isplaćene u celosti do 24. marta, rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković prilikom posete hladnjači firme Fortis iz Bojnika koja je danas zaposlila više od 200 radnika.

- U ovim teškim danima i vremenima država je pokazala ozbiljnost po pitanju životnih namirnica za građane, a nestašica nije bilo. Strateško opredeljenje države u ovoj godini je svakako povećanje stočnog fonda i mi idemo u smislu podrške našim stočarima - izjavila je ministarka.

Ona je poručila da će sve subvencije koje su sprovedene u 2022. godini biti isplaćene u celosti u periodu od 22. februara do 24. marta. Tanasković je rekla da je teška situacija sa prošlogodišnjim otkupom maline, ali i dodala da država trenutno rešava to pitanje sa Narodnom bankom.

- NBS je prošle nedelje donela odluku da se firmi dozvoli reprogram kredita kako bi sačekali bolja vremena za izvoznu cenu - navela je ministarka.

Kao najuspešniji projekat u periodu 100 dana Vlade Srbije izdvojila projekat e-Agrar. Dodala je da će eAgrar poljoprivrednim proizvođačima olakšati život, tako što će im kompletno stanje na gazdinstvu biti dostupno 24 sata, i rekla da se uveliko radi na tome da subvencije za 2023. godinu idu tim putem.

- Drugi veliki projekat je promena u smislu načina finansiranja i vođenje javnih poziva, koji su bili dugi i spori, te je administracija zbog toga trajala i do 10 meseci, dok će se u buduće, kako koja mera bude bila puštena, odmah ići na obradu zahteva i plaćanje, tako da će naši poljoprivrednici dobiti sva sredstva svih mera koje su spovedene u ovoj godini - rekla je ministarka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike