U prvih 100 dana Vlade probijen tunel "Bubanj Potok" i počelo probijanje "Iriškog venca"

13.02.2023

09:58

0

Sve što se nalazi u ovom izveštaju rezultat je predanog rada, podrške građana Srbije i vizije predsednika Aleksandra Vučića, naveo je Vesić

U prvih 100 dana Vlade probijen tunel "Bubanj Potok" i počelo probijanje "Iriškog venca"
Copyright Instagram printscreen/spsantic

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je danas na svojoj internet stranici izveštaj o prvih 100 dana rada ministarstva, a među najznačajnijim rezultatima su probijanje tunela "Bubanj Potok" i početak probijanja budućeg najdužeg tunela u Srbiji "Iriški venac".

- Posle predstavljanja rezultata prvih 100 dana rade Vlade Srbije, koje je predstavila premijerka Ana Brnabić, pružili smo javnosti na uvid detaljni izveštaj o rezultatima koje je u tom periodu ostvarilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Sve što se nalazi u ovom izveštaju rezultat je predanog rada, podrške građana Srbije i vizije predsednika Aleksandra Vučića da Srbija postane moderna, ekonomski snažna i povezana zemlja - naveo je  Vesić.

Značajni rezultati

U izveštaju koji sadrži više od 160 strana sa najznačajnijim  rezultatima su i puštanje u saobraćaj mosta kod Ostružnice, sprovođenje javnog konkursa za razvoj Ovčarsko-kablarske klisure i Jugozapadne Srbije, izgradnja Intermodalnog terminala u Batajnici, izgradnja nove umetnute poletno-sletne staze i kontrolnog tornja na aerodromu ”Nikola Tesla”, rekonstrukcija 27 železničkih stanica, uspostavljanje železničke linije Beograd - Pančevo.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

U izveštaju su prikazani rezultati u izgradnji novih auto-puteva kao što su deonica autoputa Miloš Veliki Pakovraće - Požega, auto-put Sremska Rača - Kuzmin, auto-put Iverak - Lajkovac, izgradnja  brze pruge Novi Sad - Subotica, realizacija projekta ”Čista Srbija”, povećana efikasnost u izdavanju građevinskih dozvola, kao i pojedinačni rezultati svih sektora, uprava i preduzeća u nadležnosti MGSI.

"To je politika predsednika Vučića koji od Srbije stvara modernu zemlju"

Vesić navodi da izveštaj predstavlja kontinuitet politike infrastrukturnog razvoja Srbije u poslednjih 10 godina.

- To je politika predsednika Aleksandra Vučića koji od Srbije stvara modernu i uspešnu zemlju. Jer samo ekonomski snažna i razvijena Srbija može da ostane nezavisna i da sa uspehom štiti naše državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji - ističe  Vesić.

On navodi da je javnost u radu jedan od prioriteta ministarstva.

- Kao država kandidat za članstvo u EU, želimo da promovišemo otvorenost i participaciju kao model funkcionisanja javne uprave kakvom težimo - zaključio je Vesić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike