Od danas preko mosta na Savi kod Ostružnice, završen posao vredan 900 miliona dinara (FOTO/VIDEO)

22.01.2023

12:37

0

Autor: 24sedam

Republika Srbija je bogatija za još 2,2 kilometra auto-puta sa najznačajnijim objektom na obilaznici grada Beograda

Od danas preko mosta na Savi kod Ostružnice, završen posao vredan 900 miliona dinara (FOTO/VIDEO)
Od danas preko mosta - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je danas u punom profilu za saobraćaj pušten most na Savi kod Ostružnice.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao da su se nakon uspešnog završetka izgradnje novog mosta za smer obilaznice Beograda, Bubanj Potok - Dobanovci, stvorili uslovi za sanaciju starog mosta koji je bio u funkciji više od 15 godina pod teškim, neprestanim saobraćajem u oba smera.

- Bio je jedini prelaz obilaznicom preko reke Save za više desetina hiljada vozača svakodnevno - podsetio je Vesić.

On je naveo da je gradnja ovog, bezmalo dva kilometra dugog mosta, tokom 90-tih godina prošlog veka nije bila laka u vreme dok je Srbija bila pod sankcijama.

- Nakon završetka izgradnje 1999. godine, ne dočekavši da saobraćaj pređe preko njega, most je srušen u NATO agresiji. Most se ponovo uzdigao već 2005, ponosno izrastajući iz sopstvenih ruševina uz pomoć vrednih neimara - naveo je Vesić.

On je dodao da je poslednjih 15 meseci izvršena potpuna sanacija Ostružničkog mosta i da vrednost posla iznosi oko 900 miliona dinara. 

Most je pušten danas za saobraćaj, a narednih meseci nastaviće se radovi na donjem profilu mosta, zbog čega će brzina biti ograničena na 80 kilometara na sat, do završetka svih radova, naveo je Vesić i napomenuo da će se brzina kontrolisati kamerom sa radarom.

- Republika Srbija je bogatija za još 2,2 kilometra auto-puta sa najznačajnijim objektom na obilaznici grada Beograda - dodao je Vesić.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike