Posle Beograda i u Novom Sadu: Softveraš Merkle se širi u Srbiji

10.02.2023

10:45

0

Švajcarska softverska kompanija „Merkle“, koja u Srbiji zapošljava oko 200 IT stručnjaka, donela je odluku da otvori kancelariju i u Novom Sadu i proširi poslovanje na domaćem tržištu.

Posle Beograda i u Novom Sadu: Softveraš Merkle se širi u Srbiji
IT sektor - Copyright Pixabay/Gerd Altmann

Kompanija već ima kancelariju u Beogradu, a u Novom Sadu biće smeštena u okviru poslovne zgrade Startit.

Od 2.500 IT kompanija u Srbiji, u vojvođanskoj prestonici posluje njih oko 400, sa 10.000 zaposlenih.

Iz kompanije Merkle smatraju da decentralizacijom radnog prostora direktno povećavaju šanse za kvalitetan radni angažman građana širom Srbije, saopštila je kompanija.

- Za sada, u novoj kancelariji će biti 15 zaposlenih, ali naravno da nam je želja da se još širimo. Novsadski Startit je i idealno mesto za početak, jer smo ovde baš među svojima - programerima, dizajnerima, e-commerce stručnjacima i drugim ljudima iz iste i bliskih industrija - rekao je izvršni direktor kompanije u Srbiji  Ivan Isailović.

„Merkle“ najavljuje da ima u planu da u Srbiji zapošljava veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti IT industrije kao što su media implementejšen specijalist, IT program menadžer, piton developer i QA automejšen inženjer i drugi.

„Merkle“ u svetu zapošljava 1.200 ljudi, u Srbiji je prisutna od 2021. godine a deo je multinacionalne „Dentsu internatešenel grupe“ koja zapošljava više od 66.000 ljudi u 146 zemalja sveta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike