Novi Generator ZERO 2023 konkurs: Nagrade za inovativna rešenja za smanjenje karbonskog otiska

01.02.2023

13:51

0

Autor: 24sedam

OTP banka poziva inovatore, startape, mikro, mala, srednja i socijalna preduzeća, kao i organizacije civilnog društva da se prijave na konkurs do 15. marta

Novi Generator ZERO 2023 konkurs: Nagrade za inovativna rešenja za smanjenje karbonskog otiska
Ilustracija - Copyright Pixabay

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije. Banka poziva inovatore, startape, mikro, mala, srednja i socijalna preduzeća, kao i organizacije civilnog društva (koja nisu korisnici budžetskih sredstava) da se prijave na sajtu www.generator.rs do 15. marta sa inovativnim projektima ili rešenjima.

Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke istakao je da upravo Generator ZERO najbolje oslikava stratešku opredeljenost banke ka održivom poslovanju i inovativnom razmišljanju u smeru razvoja zelene ekonomije, čime je opravdano tokom sedam godina postao jedan od najvažnijih projekata OTP banke.

24sedam/Promo/Monika Pavlović
Predrag Mihajlović, predsednik IO i CEO OTP banke

- Generator je posebno važan za nas jer doprinosi razvoju inovativne kulture i većoj održivosti u poslovanju, pokreće nas da budemo agilni, proaktivni i da idemo u korak sa izazovima. Prepoznajemo gde je neophodna naša uključenost i momentalno delovanje, a to su klimatske promene, zaštita životne sredine i razvoj cirkularne ekonomije. Zbog toga, naš protekli i ovogodišnji Generator ZERO posvećujemo istoj temi, sa željom da u zemlji inovatora omogućimo platformu za predstavljanje rešenja onima koji sa nama žele da koračaju ka zelenoj budućnosti - poručio je Mihajlović.

Vuk Kosovac, član IO za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke i ujedno predsednik Velikog žirija konkursa Generator ZERO, podsetio je da je ovaj projekat pokrenut još 2017. godine i istakao da su teme za svaki ciklus situaciono birane, odnosno spram njihovog značaja za društvo i ekonomiju, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

- Ponosni smo na odziv i broj prijavljenih projekata u prethodnim ciklusima, ali pre svega na kvalitet rešenja koja smo dobijali. Ono što je izdvojilo prethodni konkurs je da je broj i kvalitet prijavljenih projekata bio na apsolutno najvećem nivou do sada. Ta činjenica nam je pokazala da je ova tema i inspirativna a i da ima i veliki broj timova i kompanija koje na njega mogu jako kvalitetno da odgovore i to je razlog zašto ga ponavljamo i ove godine - rekao je Kosovac.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike