Žensko preduzetništvo: Rad od kuće za zaposlene majke

25.11.2022

15:38

0

Ministar privrede Rade Basta poručio je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da popravi položaj preduzetnica u Srbiji

Žensko preduzetništvo: Rad od kuće za zaposlene majke
Ilustracija - Copyright Unsplash

Ministar privrede Rade Basta ocenio je da treba uvesti rad od kuće za zaposlene majke, klizno radno vreme za studente i omogućiti preduzetnicama da mogu da ostvare porodiljska odsustva kao i druge zaposlene žene.

Tokom današnjeg sastanaka sa stalnim predstavnikom UNDP u Srbiji Jakupom Berisom i njegovim timom Basta je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da popravi položaj preduzetnica.

- Žensko preduzetništvo je razvojna šansa Srbije. Smatram da je neophodno uvesti opciju rada od kuće za zaposlene majke - rekao je on.

Dodao je da su potrebne izmene i dopune Zakona o radu u delu koji reguliše porodiljsko odsustvo za preduzetnice.

- Nažalost, deo Zakona o radu koji reguliše porodiljsko odsustvo za preduzetnice nije izjednačen sa pravima koje imaju druge zaposlene žene. To mora da se promeni - naglasio je on.

Govoreći o položaju studenata koji su primorani da rade da bi finansirali studije, Basta je rekao da bi bilo dobro za njih uvesti klizno radno vreme. U razgovoru je naveo da je uz ove teme fokusiran i na zelenu agendu, preduzetništvo i osnivanje fonda za start-ap kompanije.

Stalni predstavnik UNDP-a u Srbiji istakao je da mogu da omoguće platformu za realizaciju ciljeva koje ministar Basta predlaže s obzirom na to da je neophodno umrežavanje više resora. Sagovornici su se saglasili da će se intenzivna i bliska saradnja između Ministarstva privrede i UNDP-a nastaviti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike