Lučić: Telekom prerastao region

20.08.2022

10:12

0

Generalni direktor „Telekoma Srbije“ Vladimir Lučić izjavio je danas da će I u narednih 10 godina ta kompanija biti prvi u operater u regionu

Lučić: Telekom prerastao region
Vladimir Lučić, generalni direktor Telekom Srbija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

- Evidentno je da “Telekom Srbija“ prerasta region i da može da se meri sa evropskim telekomunikacionim operaterima – istakao je Lučić komentarišući rezultate koje je objavio hrvatski portal Media dejli.

Prema uporednim podacima sa portala, „Telekom“ je drugu godinu zaredom najupešniji operator u zemljama bivše SFRJ.

Lučić je za TV Prva istakao da je uspeh utoliko veći što do pre dve godine „Telekom“ nije bio prvi ni u jednoj kategoriji.

- Kada pogledate rezutate iz prošle godine, ne samo da smo ubedljivo prvi u svim kategorijama, nego je i razlika značajnije povećana u odnosu na 2020. Imamo 160 miliona više od drugoplasiranog hrvatskog Telekoma koji je godinama bio prva firma po prihodu - naglasio je Lučić.

On kaže da je to dokaz dobre strategije, a da će ove godine rezultati biti još bolji.

- Sada je već postalo jasno da „Telekom“ Srbija prerasta ovaj region i može da se meri sa evropskim telekomunikacionim operaterima, tim pre što smo 2021. godine imali više desetina miliona evra prihoda van tih šest zemalja. Počev od Austrije, gde imamo mobilnog operatera do prodaje naših filmova i serija, tako da će naši prihodi rasti, tako da mi prerastamo ovaj region po prihodu i profitu -  poručuje generalni direktor „Telekoma“.

On kaže da je posebno ponosan što je „Telekom Srbija“, za razliku od ostalih operatera koji su tražili veći prihod u smanjenju zaposlenih, povećao broj zaposlenih i potrudio se da poveća standard svojim ljudima.

Kao primer, Lučić navodi hrvatski „Telekom“ gde je došlo do značajnog smanjenja broja zaposlenih.

Kritike samo sa jednog mesta

Što se tiče učestalih kritika, Lučić kaže da su napadi na tu firmu uvek bili finansirani iz jednog centra sa ciljem da se ta kompanija negativno predstavi u Srbiji i inostranstvu.

- Bila su dva glavni cilja: da se zaustavi Telekom sa razvojem, i da se u inostranstvu prikaže u negativnom svetlu da bi se naši partneri demotivisali da rade sa nama, ali se desilo upravo suprotno. Zadnjih par godina napravili smo partnerstva sa zaista velikim institucijama kao što su „Vodafon“, „Blumberg“, „Juronjuz“, Evropskom investicionom bankom sa kojom zajednički investiramo u 5G mrežu - navodi Lučić i konstatuje da je to najbolji dokaz kvaliteta „Telekoma“ i da postaje ozbiljni evropski telekomunikacioni igrač.

On očekuje još bolje rezultate u tekućoj godini gde je očekivani porast zabeležen u internetu i multimediji, a posebno ohrabruje, kaže, što je „Telekom“ u prvih šest meseci imao i 10 odsto veći prihod od mobilne telefonije.

- Ove godine imaćemo više od milijarde evra prihod samo u Srbiji, a kao kompanija više od milijardu i po. Pokušaćemo u narednom periodu da ostvarujemo više prihoda u inostranstvu nego u zemlji, jer je to dobro za našu zemlju - ističe generalni direktor „Telekoma Srbije“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike