Lučić: Korporativne obveznice ne bi povećale dug Telekoma Srbije

04.08.2022

11:23

0

Govoreći o finansijskim rezultatima kompanije u prvih šest meseci, Lučić navodi da su rasli i prihodi kompanije, ali i pokazatelj EBITDA

Lučić: Korporativne obveznice ne bi povećale dug Telekoma Srbije
vladimir lučić (2) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Izlazak na evropsko tržište obveznica nije nešto od čega poslovanje Telekoma Srbija esencijalno zavisi, rekao je za Bloomberg Adrija TV Vladimir Lučić, generalni direktor kompanije.

Lučić je dodao da je emitovanje korporativnih dužničkih hartija od vrednosti zamišljeno kao sredstvo da se dug bankama smanji.

Iz tog razloga kompaniju preterano ne brine trenutna finansijska situacija u svetu, pogotovo kada se uzme u obzir da je Telekom završio veliki investicioni ciklus, dodaje Lučić.

- Naše korporativne obveznice ne bi nama povećale dug. One bi samo deo tog bankarskog duga refinansirale - dodao je Lučić.

Govoreći o finansijskim rezultatima kompanije u prvih šest meseci, Lučić navodi da su rasli i prihodi kompanije, ali i pokazatelj EBITDA.

"EBITDA je porasla za preko 30 odsto i to je značajan rast jer govori da nama rastu prihodi brže nego troškovi", navodi Lučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike