Davor Sakač, direktor TS Venture Fonda: Telekom je garancija uspeha!

08.07.2022

09:07

0

“Ceo svet je u neizvesnosti zbog ekonomske krize, a fond poput našeg, iza kojeg stoji jedna velika i uspešna kompanija kao što je Telekom Srbije, startapovima pruža značajnu dozu sigurnosti za poslovanje i razvoj”

Davor Sakač, direktor TS Venture Fonda: Telekom je garancija uspeha!
Davor Sakač - Copyright Promo

Najveća snaga našeg Fonda je naš osnivač Telekom Srbije, koji nam daje maksimalnu stabilnost i zbog kojeg nam se startapi masovno javljaju jer tu vide garanciju uspeha, izjavio je Davor Sakač, direktor TS Venture Fonda.

U intervjuu za RTS, Sakač je naglasio da ovaj fond za finansiranje startapova, prvi korporativni fond te vrste u ovom delu Evrope, hoće da ulaže u poslove koji će zaraditi novac, u proizvode koje će neko biti spreman da plati i da koristi.

- Mi novac ne dajemo, mi novac investiramo, a zauzvrat uzimamo određeni udeo u vlasništvu firme, pomažemo im da se dalje razvijaju i da zajedno idemo prema što većem profitu - kazao je Sakač.

Fond je fokusiran na tehnološke inovacije, na startapove iz oblasti IT-a, koji treba da nude originalne ideje sa globalnom primenom.

Kako je objasnio, mladi ljudi koji se javljaju treba da budu maksimalno posvećeni svom poslu, da su izuzetno motivisani, da znaju šta rade, zašto to rade i kako zamišljaju sa svojim proizvodom da izađu na svetsko tržište.

- Mi smo korporativni “venture” fond iza kojeg stoji Telekom Srbija, kao najveći telekomunikacioni operater u našoj zemlji i regionu, što nam daje ogromnu poslovnu stabilnost i sigurnost, a i sami startapi su prepoznali snagu i ozbiljnost Fonda baš zbog našeg osnivača Telekoma. Javljaju nam se startapovi iz Švajcarske, iz Nemačke, sa Kipra. Ceo svet je u neizvesnosti zbog ekonomske krize, a fondovi poput našeg, iza kojeg stoji jedna tako velika i uspešna kompanija, pružaju jako značajnu dozu sigurnosti i predvidivosti za poslovanje i razvoj, da će ugovoreni novac biti zaista obezbeđen - istakao je Davor Sakač.

Očekuje se ogroman profit 

- Industrijski standard je da profit u odnosu na početnu investiciju bude tri do pet puta veći, a stručni tim TS Fonda će se truditi da to čak i višestruko prevaziđemo - izjavio je Davor Sakač upitan kakvu dobit ovaj fond očekuje od ulaganja u startapove.

TS Fond raspolaže petogodišnjim budžetom od 25 miliona evra, ali će sredstva za investiranje biti još veća, zbog saradnje sa drugim investitorima.  

Nedavno je promovisana prva investicija, u startap OTA Sync, od ukupno 250.000 evra, od čega je TS Fond uložio 100.000 evra, a ostalo grupa andjela investitora okupljenih oko inicijative Digitalna Srbija i Startup Wise Guys Investitori iz Estonije.

Ovo je samo prvi korak u nizu investicija koje slede, a svi zainteresovani inovativni IT startapovi mogu da se jave sa svojim idejama preko internet portala TS Venture Fonda.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike