Ako ste u Lidlu kupovali alat ili nešto drugo sem hrane…

16.08.2022

07:23

0

Autor: 24sedam

Nemački diskontni gigant menja asortiman jer kupci previše štede

Ako ste u Lidlu kupovali alat ili nešto drugo sem hrane…
profimedia-0686247009 - Copyright Profimedia

Prehrambena roba preovlađuje ali danas u poznatom diskontnom lancu koji posluje i u našem regionu, „Lidlu“, na policama ima i dosta alata, odeće, raznih kućnih potrepština.

Takva slika bi od sledeće godine mogla da se promeni i kod nas i u matičnoj Nemačkoj, prenosi Fenix-magazin.de pisanje portala Lebensmitelcajtung.

Nemački portal piše da će diskonter Međutim, kako prenosi portal Lebensmittelzeitung, „Lidl“ će do kraja godine izbaciti neke artikle iz svog asortimana. I to, naravno zahvaljujući većini kupaca koji su prestali da troše velike iznose novca.

Neprehrambena ponuda je dosad bila zaista isplativa za diskontera ali u poslednje vreme postoje problemi. Prvo su to bili poremećeni lanci snabdevanja i posledični veliki problemi u isporuci, a sada su to štedljivi kupci.

Posao sa artiklima koji imaju cene veće od 20 evra je zabeležio veliki pad. Diskont sumnja da iza toga stoji strah od sve veće cene energije – kupci postaju sve štedljiviji.

Zbog toga je Lidl za 2023. godinu naručio znatno manje artikala iz neprehrambenog sektora, piše nemački portal.

Ako ste pasionirani hobista, ili samo povremeno volite da kupite neku "sitnicu" za vašu malu radionicu, možda ćete morati da za to potražite novu adresu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike