Ovo je novi Land Rover Defender 130 sa osam sedišta! (FOTO/VIDEO)

31.05.2022

13:41

0

Autor: 24sedam

Novi Defender 130 razlikuje se nizom unapređenja dizajna enterijera i eksterijera i tehnologija

Ovo je novi Land Rover Defender 130 sa osam sedišta! (FOTO/VIDEO)
Defender 130 (4) - Copyright British motors

Uz naveliko hvaljene Defender 90 i Defender 110, danas je u Velikoj Britaniji predstavljen novi Land rover - Defender 130, koji dodaje novu dimenziju sveobuhvatnoj porodici vozila za sve podloge, omogućavajući avanture za do osam odraslih osoba u tri reda sedišta pune veličine.

Kao i Defender 90 i 110, dizajn karoserije novog 130 preuzeo je svoje ime od originalne porodice Defender, inspirisan najdužim modelom u toj liniji. Omogućava kupcima da jednostavno prevezu do osam osoba preko svakog terena i predstavlja vrhunsku demonstraciju mnogih Defenderovih talenata.

British motors
 

Novi Defender 130 razlikuje se nizom unapređenja dizajna enterijera i eksterijera i tehnologija, koje jedinstveno uravnotežuju komfor sa uobičajenom Defenderovom izdržljivošću i sposobnošću, saopštili su iz kompanije "Britiš motors", ekskluzivnog uvoznika "jaguar" i "land rover" vozila za Srbiju i Crnu Goru.

Kako bi proslavio Kraljičin platinasti jubilej, Land Rover poklanja Njenom veličanstvu i britanskom Crvenom krstu posebno naručeni New Defender 130 kao podršku poslovanju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Land Roverovi inženjeri sarađivaće sa predstavnicima ove dobrotvorne organizacije, čija je pokroviteljka Njeno veličanstvo kraljica, kako bi prilagodili Defender 130 pre nego što krene u upotrebu kasnije ove godine.

Land Rover podržava Međunarodnu federaciju društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC) od 1954. i ponosan je što održava saradnju sa najvećom svetskom humanitarnom organizacijom. Stručnjaci u IFRC-ovoj bazi globalnog voznog parka flote u Dubaiju učestvovali su u Defenderovom globalnom programu testiranja uoči njegove svetske premijere 2019. godine.

Nik Kolins, izvršni direktor za programe vozila, Land Rover, rekao je da novi Defender 130 donosi novu dimenziju sposobnosti ovoj najistrajnijoj i najčvršćoj porodici vozila.

- Njegova prostrana unutrašnjost prima i prevozi do osam osoba u vrhunskom komforu, i porodicama pruža jedinstvene prilike za avanture, sa jedinstvenim dizajnerskim potpisima za stvaranje posebnog iskustva Novog Defendera - istakao je Kolins.

Napredna tehnologija

Novi Defender 130 standardno je opremljen većim 11,4-inčnim ekranom na dodir Pivi Pro, dok putnici uživaju u čistijem vazduhu sa naprednim sistemom pročišćavanja vazduha kabine Plus kao standardom. Defender 130 može da pronađe i navigacijom odvede do svakog kvadrata od tri metra na planeti, bez potrebe za telefonskim signalom, upotrebom naprednog sistema za informacije i zabavu Pivi Pro.

Defender 130 ima svoju paletu boja, sa novom, ekskluzivnom opcijom sedona crvena koja će istaći 130 među ostalima. Eksterijer je dopunjen Paketom Extended Bright – dostupnim uz postojeći Paket Bright – koji pruža izražajan dizajn eksterijera sa završnim slojem ceres srebrni saten na svim oblogama donjeg dela karoserije, kao i noble hromiranom prednjom i zadnjom zaštitnom pločom.

U kabini su za svakog putnika u sva tri reda sedišta obezbeđena promišljena rešenja za skladištenje i praktičnost. Time se obezbeđuje da Defender 130 opslužuje putnike na svakom sedištu, sa lakim pristupom prostranom trećem redu za troje putnika u svetloj i prozračnoj kabini.

Dizajn enterijera odlikuje se novim opcijama boja i materijala, pružajući time naglašeno iskustvo na svim podlogama. Najnovije povezane tehnologije i sistemi šasije, uključujući i novi, veći 11,4-inčni ekran na dodir Pivi Pro, standardnu elektronsku vazdušnu suspenziju i Sistem pročišćavanja vazduha kabine Plus – pružaju vrhunsku podršku i komfor za savremene terenske izlete. 

Novi Defender 130 dostupan je sa specifikacijama SE, HSE, X-Dynamic i X, dodatno uz First Edition. First Edition je dostupan u tri kombinacije koje su dizajneri pomno pripremili, a svaka se odlikuje izražajnom bojom i dizajnerskom temom (fuji bela, sedona crvena i carpathian siva).

Model First Edition nadovezuje se na specifikaciju HSE sa opsežnim spiskom opreme uključujući matrix LED prednja svetla, grejana sedišta u drugom i trećem redu, četvorozonski klima-uređaj, zvučni sistem meridian, paket pomoći vozaču i zatamnjena stakla. Svi standardno imaju 20-inčne aluminijumske felne, i nude izbor između benzinskih P400 ili dizel D300 šestocilindričnih pogonskih sklopova Ingenium.

Obezbeđujući da avanture započnu i završe se bez napora, sada svi Defenderi sa funkcijom ulaska bez ključa, uključujući Defender 130, uključuju prilazno otključavanje i automatizovano odlazno zaključavanje. Prilikom napuštanja vozila, novi Defender 130 automatski će se zaključati kada se privezak za ključeve udalji više od 1,5 metra.

Svi modeli su standardno opremljeni panoramskim osunčanim krovom, sa drugim osunčanim krovom iznad trećeg reda.

Pristup prostranom prtljažnom prostoru je nepromenjen, a dostupan je zaštitni tvrdi poklopac u boji karoserije za rezervni točak, što odražava pozicioniranje Defendera 130 na vrh defenderove linije. Krovni nosači narvik black ugrađeni su kao standard, dok je defenderov puni asortiman dodatne opreme za eksterijer takođe dostupan, uključujući pakete Explorer, Adventure, Country i Urban.

Za Defender 130 Land Rover je uveo unapređene opcije boja i materijala za kupce koji traže još prefinjenije iskustvo, bez napora uravnoteženo sa čvrstim, robusnim karakterom i do sada najvećim unutrašnjim prostorom.

Land Roverovi inženjeri stvorili su zadivljujući unutrašnji prostor efektnim oblaganjem unutrašnjeg pakunga unutar bele karoserije, čime je na najveći mogući nivo podignut korisni unutrašnji prostor, bez potrebe za ostavljanjem velikog otiska na putu.

Elegantno produžen zadnji deo stvara beskompromisni komfor u trećem redu sedišta, sa širinom dovoljnom da obezbedi prijatno sedenje za tri odrasle osobe, dok poznati Defenderov profil obezbeđuje izdašan prostor za glavu u sva tri reda. Dodatni detalji obezbeđuju prijatno iskustvo putnika u trećem redu sedišta, uključujući grejana sedišta, podstavljene naslone za ruke, promišljeno skladištenje i utičnice USB-C za punjenje uređaja u pokretu. Tepisi su takođe postavljeni da obogate jedinstveni karakter modela 130.

Defender 130 pruža prostran i praktičan prtljažni prostor, sa do 3.893 litara zapremine čak i sa podignutim zadnjim redom sedišta. Ako se sedišta ne koriste, sklopljena stvaraju veliki prtljažni prostor koji kupcima pruža vrhunsku mogućnost izbora konfiguracije unutrašnjeg rasporeda koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike