Vučić u Novom Sadu: Predsednik obišao postrojenje nemačke BMTS kompanije - svaka fabrika je čedo!

16.03.2022

11:26

0

Nemačka kompanija proizvodi auto-delove

Vučić u Novom Sadu: Predsednik obišao postrojenje nemačke BMTS kompanije - svaka fabrika je čedo!
aleksandar vučić (1) - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku kompanije BMTS Technology u Novom Sadu.

Po dolasku u fabriku, Vučić se sastao sa rukovodstvom kompanije.

Predsednik se nakon toga upoznao sa proizovodnim procesom u fabrici. Predsednik je prošao kroz fabriku zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

- Srećan rad svima - poručio je Vučić radnicima.

On je primetio da je fabrika povećala proizvodnju.

- Ovde je sve automatizovano, ali je za našu zemlju značajan poveća izvoz i to je od značaja za naš BDP. Oni zahvataju sve veći deo tržišta. To je velika stvar za nas - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je "svaka fabrika kao čedo".

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Ukazao je na to da svaka fabrika plaća poreze i to je važno za našu ekonomiju.

- Srećan sam za svaku dovedenu fabriku, kao što sam tužan što živimo u ovakvim vremenima za koje nismo ni krivi, ni dužni. Taman kad sam mislio da je kraj lošim vestima, stižu nove loše vesti - kaže Vučić.

On je rekao da kad kaže loše vesti iz sveta, narod ne treba da sumnja da Srbija neće uspeti da se izbori sa poteškoćama.

Predstavljanje novosadske fabrike BMTS kompanije

Prikazan je kratak film koji prikazuje procese proizvodnje i fabrici u Novom Sadu.

Direktor kompanije BMTS technology Gunter Semea rekao je da su Novi Sad izabrali nakon dužeg istraživanja u različitim državama.

- Zbog povoljnijeg potencijala, odlične infrastrukture i podrške države i Grada Novog Sada, odlučili smo se za Novi Sad - rekao je svojevremeno Semea, najavljujući proširenje kapaciteta, kao deo poslovne strategije u budućnosti.

- Veoma sam srećan što sam danas ovde sa vama na otvaranju ove fabrike - rekao je globalni potpredsednik proizvodnje za "BMTS Technology".

- Naš najveći ponos je naš BMTS tim. Planiramo da zaposlimo preko 300 ljudi do kraja ove godine. Izražavam najdublju zahvalnost Vladi Srbije što nas je podržala u svemu. Zahvaljujući tome uspeli smo da zaposlimo visokoobrazovane ljude - rekao je Emanuel Aba.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Vučić se obratio prisutnima

Predsednik Vučić je izjavio da je dobra vest obilazak fabrika u ovim teškim danima za ceo svet.

- Kada vidite da se broj zaposlenih u tim fabrikama povećava, da izvoz raste, da se povećava broj investicija u vašu zemlju. To daje razloga za radost - rekao je on.

Predsednik je rekao da je Novi Sad postao najznačajniji automobilski centar za celu Srbiju.

- Svi su odjednom krenuli da dolaze u Novi Sad i industrijska zona deluje impresivno - rekao je on.

Predsednik tvrdi da je najveći zadatak za Srbiju da dovodi investitore i da se bori u "nemogućim uslovima".

- Danas moramo da radimo još pet puta više da bismo mogli da savladamo sve probleme sa kojima se suočavamo, da idemo napred - rekao je Vučić.

Predsednik je kompaniji "BMTS Technology" obećao pomoć države.

Predsednik odgovorio na pitanja novinara

Vučić je govoreći o ceni energenata rekao da je važno da Srbija pokuša da za svoje građane obezbedi sve ono što je najbolje i najjeftinije moguće.

- Verujem da ćemo imati povoljnu cenu gasa. Verujem da ćemo imati jednu od najpovoljnijih cena u Evropi. Gotovo sam siguran u to - rekao je on.

Ipak, Vučić je dodao da to ne zavisi samo od nas i od naših pregovora sa Rusijom.

- Svega će u Srbiji biti dovoljno i trudićemo se da cene budu među najnižima na evropskom kontinentu - rekao je predsednik Srbije.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

O upadu ROSU u Štrpce

Komentarišući upad jedinica ROSU u Štrpce, Vučić kaže da se radi o pritisku na Srbe da ne mogu da opstanu na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je rekao da je Srbija davno prevazišla stepen naivnosti da će bilo ko sa zapada reći nešto protiv maltretiranja Srba na Kosovu i Metohiji. Podsetio je na to da je sutra 18 godina od početka martovskog pogroma. Objasnio je da treba videti ko je sve odgovarao zbog toga, a ko nije i kako je tadašnja vlast u Beogradu ćutala.

- To nam je za nauk da ne dozvolimo da se to ponovi - rekao je Vučić.

O energentima

On kaže da je video nemačkog ministra iz liberalne partije koji je tražio da se vrate ugalj i nuklearke.

- Neki su ovde podsticali da zatvorimo rudnike uglja, pa se ispostavilo da nismo bili toliki idioti, koliko su neki mislili - rekao je on.

Vučić je podsetio da na izreku da "što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu".

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Predsednik je rekao da su Evropljani sebi ostavili mogućnost da uvoze naftu od Rusa, ali da treće zemlje ne mogu.

- Nisu kaznili Ruse, nisu kaznili sebe, kaznili su nas. Rešavamo problem i ceo moj kabinet se mučio celu noć. Gledamo kako da rešimo te probleme. Jutros smo razgovarali sa Rusijom, imamo tri opcije - rekao je predsednik i dodao da se radi o komplikovanoj situaciji.

Crna Gora traži ulje i brašno od Srbije

Očigledno je da će biti veća cena i potražnja za hranom, rekao je Vučić komentarišući vest da Dritan Abazović traži uvoz od Srbije sedam miliona litara ulja i 18.000 tona brašna.

- Zapamtio sam da traže velike količine ulja i brašna. Nije to za kritiku. Oni bi hteli da obezbede za svoje ljude sve što je potrebno. Razgovaraćemo sa svima onoliko koliko je ugovoreno, ali da vodimo računa da ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Prednost ima Otvoreni Balkan, pa Crna Gora i BiH - izjavio je Vučić.

Upoznajte se sa kompanijom BMTS Technology

Nemačka kompanija proizvodi auto-delove - turbopunjače visoke efikasnosti za putna i komercijalna vozila, kao i druge visokokvalitetne komponente za auto-industriju.

BMTS Technology je počela sa radom u Novom Sadu krajem 2020. godine, a prvi proizvodi sišli su sa fabričkih traka 25. novembra te godine.

U fabrici u Novom Sadu, u kojoj trenutno radi oko 200 ljudi, a u planu je da do 2026. bude zaposleno 500, sastavljaju se turbopunjači visoke efikasnosti za putna i komercijalna vozila, kao i druge visokokvalitetne komponente za autoindustriju.

Celokupan kompleks fabrike se prostire na 25.000 kvadratnih metara, a osim proizvodnje kompanija ima u planu i razvoj Istraživačkog centra.

Fabrika u Novom Sadu opremljena je mašinama visoke preciznosti za obradu i montažu i sva oprema ispunjava posebne zahteve u pogledu tehnologije i zaštite životne sredine..

U fabrici u Novom Sadu proizvode se delovi po istom principu i istog kvaliteta kao u Austriji i Nemačkoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike