Predsednik najavio: Razmatra se državna pomoć poljoprivrednicima u vidu goriva!

14.03.2022

13:12

0

Dodao je da se razmatra mogućnost kako dodatno pomoći poljoprivrednicima kad je reč o gorivu, kako se ono ne bi švercovalo

Predsednik najavio: Razmatra se državna pomoć poljoprivrednicima u vidu goriva!
auto gas pumpa gorivo profimedia-0197010528 - Copyright Profimedia

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da podaci o potrošnji goriva za vikend govore da se tržište umirilo, najavljujući da će se doneti odluka o dodatnoj pomoći poljoprivrednicima kada je gorivo u pitanju.

- Analizirao sam sve podatke oko potrošnje goriva za vikend. Uspeli smo da umirimo tržiste i, rekao bih, pristojnom cenom u poređenju sa zemljama u regionu, ali i količinama nafte i naftnih derivata koje smo obezbedili - rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Dodao je da se razmatra mogućnost kako dodatno pomoći poljoprivrednicima kad je reč o gorivu, kako se ono ne bi švercovalo.

- Razmatramo mogućnosti, do srede bi trebalo da se donese zaključak i kako, do koje količine i za kolike površine, za registrovana poljoprivredna gazdinstva, da ljudima dajemo u kanistere. Ne želimo švercovanu robu, da nam se to pojavljuje na ulici. Hoćemo da pomognemo poljoprivrednicima - rekao je Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike