Vučić u Šapcu i Loznici: "MINTH planira i nove fabrike, biće 3.000 radnih mesta, i to nije sve"

10.03.2022

09:10

0

Vučić je prisustvovao svečanom otvaranju fabrike MINTH Automotive Europe d.o.o. u Loznici

Vučić u Šapcu i Loznici: "MINTH planira i nove fabrike, biće 3.000 radnih mesta, i to nije sve"
aleksandar vučić (4) - Copyright Tanjug

Predsednik Republike Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove fabrike kompanije MINTH United Alloy-Tech Europe u Šapcu.

Takođe, bio je i na svečanom otvaranju fabrike MINTH Automotive Europe d.o.o. u Loznici.

Nakon otvaranja predsednik je odgovarao na pitanja novinara

Govoreći o Šalenbergovoj izjavi da je moguć treći svetski rat izjavio je da se nada da to nije tako.

- Ja se nadam da nije u pravu, a da li mogu to da isključim. Za nas je važno da ne učestvujemo ni u kakvom ratu i da sačuvamo mir i stabilnost. Video sam ishod razgovora u Turskoj, nisu pozitivni - rekao je Vučić.

On je dodao da nema nikakve nestašice, osim u glavama pojedinaca.

- Nemamo nikakve nestašice. Potrošili smo 7 miliona u subotu, izdržali smo takav udar. Nema nestašice nijedne žitarice, ni voća ni povrća, svega imamo. Oni ne bi imali o čemu da pišu da ne žive u devedesetim godinama. Zamislite da naplaćujemo struju osam puta veću nego sad - tako je u Evropi. Oni nas kritikuju što zaustavljamo ono što je povećanje cena u svetu, a što bi razorilo naše ljude - naglasio je Vučić.

Na provokacije Ramuša Haradinaja koji je izjavio da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju, Vučić je odgovorio da se pita da li će on da nas bombarduje ili neko drugi.

- Nemam komentar na besmislice. Srbija će da čuva mir i stabilnost. Naša snaga su fabrike, putevi i bolnice. Naša snaga je i naša vojska i biće još snažnija.

Otvaranje fabrike MINTH u Loznici

12.37 -  "Vi na nas uvek možete da računate, a na ovome vam hvala, iskreni kineski prijatelji. Hvala vam u ime građana Loznice. Mi sve svoje obaveze ispunimo na vreme, a to je najveća snaga Srbije" - istakao je predsednik.

12.36 - Vučić: "Ovo je velika nada za Loznicu, a tek ćete videti produkte ove investicije - radna mesta, nove ulice, novi parkovi, dečja igrališta..."

12.35 - Vučić: "Razgovarao sam sa predstavnicima RENO-a, BMW-a i Tojote i zamolio sam ih i da u budućnosti gledaju u našu zemlju, a mi ćemo da čuvamo ekonomiju i javne finansije"

12.33 - Vučić: "Veoma mi je drago što je MINTH uložio u ovaj kraj - on radi širom svetu, lepo zvuči kad kažete fabrika u Detroitu, a onda u Loznici i Šapcu. Otvoriće se 1.000 radnih mesta u Loznici i 800 u Šapcu. Planiraju i novu fabriku od 3.000 mesta. Ukupno 110 kvadratnih mesta, a biće i još."

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

 

12.31 -  "Nakon propadanja Viskoze 20.000 ljudi je ostalo bez posla. Morali smo da počnemo da razmišljamo kako da podignemo ovaj kraj. Počeli smo da gradimo puteve, planiramo i auto-put. Nastavljamo sa ulaganjem, biće urađen još jedan vrtić i završiće se veliki stadion. Ojačaćemo poziciju Srbije u njenom zapadnom delu " - istakao je predsednik.

12.29 - Vučić se obratio prisutnima: "Najbolje vreme da se zasadi drvo bilo je pre 20 godina, a drugo najbolje vreme je danas - drevna kineska poslovica. To nam se pokazalo i danas. Želim posebno da se zahvalim predsedniku Siju koji je sve uložio u iskrene i dobre odnose sa Srbijom."

12.25 - Predsednik ambasade Kine u Srbiji: "Veliko mi je zadovoljstvo što sa predsednikom Vučićem prisustvujem otvaranju MINTH-a u Loznici, čime pokazujemo spremnost na dalju saradnju. Uveren sam da će otvaranje MINT-a doprineti lokalnom zapošljavanju, ali i razvoju cele Srbije, koja aktivno razvija svoju ekonomiju da bi njeni građani bolje živeli"

12.22 - Predsedavajuća grupacije MINTH-a:" Veoma smo srećni što smo doneli odluku da investiramo u Srbiju. Sada je jasno da je to bila dobra odluka. Građani Kine se dive predsedniku Vučiću kako vodi svoju zemlju i svoj narod. I mi smo mu zahvalni što nam je ukazao poverenje. Uspostaviti saradnju Srbije i Kine u proivodnji je jako dobra odluka. Hvala vam gospodine predsedniče što ste u ovom kriznom trenutku odlučili da prosistvujete ovoj ceremoniji. Nadam se da ćemo doprineti razvoju Srbije"

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

12.18 - Prikazan je kratak film o tome kako je tekla izgradnja fabrike

12.17 - Počela je svečana ceremonija otvaranja fabrike MINTH u Loznici

12.12 - Vučić: "Posle Viskoze koja je uništena i opljačkana ovo je za radnike u Loznici nemerljivo lepa vest. A ljudu koji su došli ovde da posluju iz Kine ne nameravaju da se zaustave. Oni će ulagati i u druge privredne grane. Otvoriće i restoran u Benji Koviljači."

12.07 - Predsednik Vučić prolazi kroz postrojenja fabrike u Loznici: "Ići će se na ulaganje i u novu fabriku koja će se baviti obradom aluminijuma. To je velika vest za Loznicu, ali i za ceo Mačvanski okrug. Kinezi su spremni da ulažu."

11.32 - Kerkez: "Pod vođstvom predsednika Vučića Srbija ide dugim koracima napred, jer je reč o državniku koji, u u najsloženijim međunarodnim odnosima, zna šta nam valja činiti."

11.29 - Kerkez: "Eto otvaranje fabrike u Loznici "poguralo“ je i otvarnje nove, iste kompanije, u Šapcu, što će biti dobro i za ljude iz okolnih opština ovim gradovima, onih iz Krupnja, Ljubovije, Malog Zvornika, Bogatića, Koceljeve i Vladimiraca".

11.25 - Akademik profesor dr Mirko Kerkez, ugledni srpski hirurg, koji je jako vezan za Loznicu, Krupanj i Šabac, od početka karijere, kaže da je "delo predsednika Vučića za narod ovog kraja za nezaborav, nešto što je diglo ovdašnja domaćinstva, čija mladež ima gde da radi i zaradi pristojno, a brzim putem će uskoro mnogo brže moći do Beograda i Novog Sada".

11.21 - Petrović: "Zahvaljujući našem predsedniku dobili smo ovo i fabriku "Adient“, čime je, praktično, rešen problem nezaposlenosti u ovom delu Srbije. O ovome što je, za nas, pored ogromnih ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, učinio predsednik Vučić i Vlada Srbije, koliko do juče mogli smo samo da sanjamo. Otvorio nam je vrata dugoročnog progresa i mi se, sa svoje strane, maksimalno zalažemo da tu šansu iskoristimo na najbolji način."

11.19 - Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović: "Ovo je veliki dan za naš grad i kraj, za državu Srbiju".

 

11.16 - Predsednik Vučić stigao u Loznicu, obilazi novu fabriku kompanije MINTH. Vlasnici kompanije su rekli Vučiću da je Srbija vrlo dobar partner, na šta je on odgovorio: "Ponosan sam."

Tanjug
 

Obilazak radova na izgranji fabrike u Šapcu

10.29 - Vučić: "Kinezi kupuju sve što vredi. Lepa je fabrika. Hvala."

10.22 - Predsednik obilazi radove, Kineski ulagači predstavljaju fabriku, koja je drugi projekat u Šapcu. Naredna fabrika će početi da se gradi u naredne dve do tri godine. U prvoj fazi trenutne investicije koja iznosi 50 miliona evra je objekat u kojem će biti zaposleno 200 ljudi. U novoj fabrici će se izrađivati delovi za električna vozila, ekološka vozila.

10.19 - Vučić: "U svetskoj podeli posla zauzimamo sve veće mesto u auto-industriji"

10.17 - Najavljen je završetak radova za jun, a početak proizvodnje za avgust ove godine.

10.16 - Predsednik se zahvalio kompaniji MINTH: "Mnogo ste nam pomogli i u Šapcu i u Loznici."

Tanjug
 

10.13 - Vučić: "Auto-putevi su ključna stvar za dolazak novih investicija. Svi pitaju kada ulažu kakva je putna infrastruktura. Kažu - pa ja tu onda mogu da napravim i hotel, isplati se."

10.12 - Predsednik je najavio da će za godinu i po dana biti završen auto-put od Šapca do Loznice, kao i izgradnju mosta.

10.11 - Ulaganje u fabriku je 50 miliona evra i to je naveće ulaganje u gradu.

10.10 - Aleksandar Vučić došao u Šabac: "Mnogo je važno za nas u ovom trenutku da možemo da otvaramo fabrike"

Obilazak radova na izgradnji nove fabrike u Šapcu planiran je za 10 časova, a svečano otvaranje fabrike u Loznici za 11 sati.

Inače, 8. marta je obeležen početak izgradnje fabrike "Bizerba" u Valjevu, a potom dan kasnije početak izgradnje fabrike UMB u Šidu.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike