Vikendice vrednije od stana: Cene nekretnina će i dalje da rastu!

12.11.2021

10:36

0

Visokim cenama stanova, ali i kućama van grada, ne nazire se kraj, a jedna investicija se posebno izdvaja kao odlična

Vikendice vrednije od stana: Cene nekretnina će i dalje da rastu!
Copyright Michal Jarmoluk/Pixabay

Nije tajna da se tržište nekretnina izdvojilo kao jedno od najuspešnijih tokom krizne 2020. i 2021. godine, te su oni koji ulažu u stambene, garažne i poslovne prostore svakako u plusu. Doduše, neki manje, neki više, ali se polako vraća i interesovanje za poslovnim prostorom.

Sve u svemu, prema prognozama stručnjaka, u našoj zemlji teško da će doći do skorijeg pada cena u oblasti stambenog prostora, iako deluje da su cifre dostigle maksimum. Ipak, rastuća novogradnja nameće nove principe.

U tom kontekstu možemo govoriti o 3 top trenda koja su se izdvojila u ovoj godini:

Kuće van grada

Proletos i letos došlo je do ekspanzije gradnje vikendica u okolini, pre svega, Beograda i Novog Sada. Tako su oni koji su imali zemljište i kuće van gradova najviše profitirali jer je cena skočila nekoliko puta. Kada je reč o prestonici, možemo izdvojiti delove oko Kosmaja i Avale, dok je Fruška Gora bila dominantna u Vojvodini.

Garaža vrednija od stana

Verovali ili ne, neki garažni prostori u Beogradu koštaju skoro kao stan u provinciji, a njihov značaj je uočljiv posebno u poslednje vreme kada je na ulicama sve više automobila, a parkiranje postaje nemoguća misija. Ako živite u zoniranim delovima Beograda, onda znate o čemu pričamo.

Posebno se izdvaja garaža kao vredna investicija na Vračaru i u centru, ali i na Novom Beogradu. Tu se gradi sve više stambenih zgrada, ali i firmi, poslovnih centara, te je nemoguće da se svi stacioniraju na regularnim parkinzima. Jednostavno, čak i na prostranom Novom Beogradu postaje tesno.

Foto: 24sedam/S.Š.
Novogradnja sve traženija i sve više na ceni

Drugim rečima, stan u centru grada je uvek dobra investicija, ali je garaža u centru grada ili, na primer na Novom Beogradu, odlična investicija.

Gradnja bez kraja

Tu, naravno, pre svega mislimo na nove zgrade, kojih je sve više. Beograd se po obodima odavno širi, tako da i oni kvartovi koji su nekada bila "teška periferija", vremenom postaju neka "sredina", piše Telegraf Biznis.

- Novogradnja se danas posebno ceni, budući da ima i dosta kvalitetne novogradnje, a prognoze su da će cene nastaviti trend rasta - kažu sa jednog oglasnog portala.

Očekuje se dalji skok obima prodaje, ali ono što je još važnija informacija za kupce jeste da će cene kvadrata biti značajno uslovljene poskupljenjem građevinskog materijala. Dakle, dok god se ne smiri situacija vezana za poremećene lance snabdevanja i manjak zaliha sirovina, možemo biti spremni na jače cene.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike