EPS: Pola miliona građana koristi aplikaciju "Uvid u račun"

01.07.2024

14:13

0

Građani ističu da je ušteda vremena ključna jer cela procedura traje samo nekoliko sekundi, nema odlaska u poštu ili banku...

EPS: Pola miliona građana koristi aplikaciju "Uvid u račun"
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sve više građana koristi aplikaciju Elektroprivrede Srbije i portal "Uvid u račun", a broj korisnika premašio je pola miliona, saopštio je danas EPS.

Ovu uslugu Elektroprivrede Srbije kupci ocenjuju kao veoma korisnu, a korišćenje portala je jednostavno, kao i proces registracije i prijave. Od pokretanja portala i aplikacije "Uvid u račun" svi kupci na lagan i brz način mogu da dobiju svoj račun, odmah po formiranju i pre klasičnog slanja putem pošte. Građani preko aplikacije, odnosno portala, mogu i da plate račun putem sistema instant plaćanja (IPS skeniraj) ili platnim karticama.

Građani ističu da je ušteda vremena ključna jer cela procedura traje samo nekoliko sekundi, nema odlaska u poštu ili banku, čekanja u redu i upisivanja podataka na uplatnicu. Svim korisnicima na jednom mestu na raspolaganju su i veoma korisne informacije o potrošnji.

Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Osim računa i broja potrošenih kilovata, tu je i brz link do praktičnih saveta kako uštedeti struju. Istovremeno, sve više je građana koji su se opredelili da račun za električnu energiju dobijaju isključivo elektronskim putem, umesto u papirnoj formi i time doprinose očuvanju životne sredine. Oni već od prvog narednog računa imaju pravo na popust od 50 dinara. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike