EPS se menja po obrascu MMF-a: Bolje performanse do 2030.

13.06.2024

14:49

0

Autor: R.B.

Skupština „Elektroprivrede Srbije“ je usvojila Plan transformacije EPS koji će sprovoditi buduća Kancelarije za transformaciju

EPS se menja po obrascu MMF-a: Bolje performanse do 2030.
Ilustracija - Copyright 24sedam/Promo/Milorad Drča

Elektroprivreda Srbije“ (EPS) saopštila je da je Skupština „EPS-a“ usvojila Plan transformacije kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada.

Kako se navodi, usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana Vlade Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Dodaje se da su promene u organizacionoj strukturi usmerene na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, kao i efikasnije upravljanje investicijama i ljudskim resursima.

Strukturne promene, kako se ističe, biće sprovedene duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost.

"Cilj planiranih reformi je da ‚EPS‘ postane tržišno orijentisana, profitabilna kompanija usmerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende", naglašava se u saopštenju EPS-a.

Ističe se i da će realizacijom Plana transformacije, „EPS“ do 2030. unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama poput onih u EU, a do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova.

Kako se dodaje, u toku je formiranje Kancelarije za transformaciju, koju će činiti zaposleni EPS i spoljni eksperti koji su prepoznati kao lideri u svom domenu, a koja će imati zadatak da implementira Plan transformacije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike