Još jedan uspeh kriptovaluta: I eter može u ETF fondove

24.05.2024

09:43

0

Autor: R.B.

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) je odobrila promenu pravila koja bi omogućila da investicioni fondovi u svojoj imovini imaju drugu po veličini kriptovalutu

Još jedan uspeh kriptovaluta: I eter može u ETF fondove
Copyright Profimedia

Dugo očekivana odluka je doneta i I kriptovaluta eter je svrstana u regularnu imovinu za finansijske fondove, zajedno uz bitkoin. Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) je odobrila eter, manje od šest meseci nakon što je to urađeno za famozni bitkoin.

SEC je odobrio berzama da uvrste hartije osam eter fondova. To je znak da se menja odnos prema kriptovalutama generlano (bitkoin nikada nije bio sporan jer nije smatran novcem). Komisija je 2023. izgubila parnicu protiv Grayscalea koja je potakna odobrenje bitkoina proizvoda, podseća Seebiz.

Uz „VanEck“ koji već ima eter ETF fond, i druge firme koje su napravile bitkoin ETF-ove - „BlackRock“, „Bitwise“ i „Galaxy Digital“, sada kreće da to rade i sa eteroom.

Iako je odluka dugo očekivana nije izazvala potres na tržištu jer je eter na berzi porastao samo 2%, doduše na rast od 20% od početka „prelomne nedelje“.

Prijave odobrene u četvrtak ne odnose se na druge kripto projekte na mreži Eterijum, rekao je Ričard Ker, partner u advokatskoj firmi „K&L Gates“.

Screenshot:coinmarketcap.com
Vrednost etera u poslednjih nedelju dana

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike